Direct naar de content

Drie grootste stadswinkels open tot 18.00 uur

Vanaf 1 april zijn de drie grootste stadswinkels Centrum, Prins-Alexander en Charlois langer open tot 18:00 uur. Dit is een verlenging van de openingstijden met twee uur.

Wethouder Pex Langenberg (Organisatie): "We kregen veel vragen om langer open te zijn, zodat de Rotterdammer ook aan het einde van de dag zaken met de gemeente kan doen. Aan dit verzoek willen we graag tegemoetkomen."

In januari introduceerde de gemeente de mogelijkheid om zonder afspraak langs te komen bij alle stadswinkels. Langskomen zonder afspraak is bestemd voor producten met een korte afhandeltijd. Dit zijn bijvoorbeeld aanvragen voor een paspoort of rijbewijs. Nu gaan de drie grootste stadswinkels, Centrum, Prins-Alexander en Charlois, ook langer open. Beide aanpassingen zijn onderdeel van de doelstelling van de gemeente om de dienstverlening richting de Rotterdammer flexibeler en toegankelijker te maken. Deze maatregelen komen voort uit de nieuwe nota over de Rotterdamse dienstverlening die in april definitief ter vaststelling aan de gemeenteraad wordt aangeboden.

Zie voor de openingstijden per stadswinkel rotterdam.nl/stadswinkels


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, 06 – 22 04 96 57 of amj.feiner@rotterdam.nl