Direct naar de content

Donderdag 15 mei organiseert Rotterdam Lekker Fit! de Fitcup 2014

Winnaars gaan door naar Olympic Moves The School Final: de finale van de grootste schoolsportcompetitie van Nederland

De Fitcup is de finale van de schoolsportcompetitie voor Lekker Fit! voortgezet onderwijsscholen. Zo’n vijfentwintig scholen doen mee. Ongeveer 400 kinderen zijn op donderdag 15 mei actief op de sportvelden van het Lloyd Multiplein, waar de Fitcup plaatsvindt. De deelnemers strijden tegen elkaar in de sporten basketbal, floorball (unihockey) en handbal. De winnende teams, zowel bij de jongens als meiden, gaan vervolgens op 13 juni landelijk de strijd aan in het Olympisch Stadion tijdens Olympic Moves The School Final.

Ambassadeur De Fitcup: Jamal El Ghannouti, zaalvoetbal international
“Geweldig dat zoveel scholieren meedoen met de Fitcup! Als ambassadeur ben ik nauw bij de Fitcup betrokken. Ik vind het gaaf dat zoveel leerlingen uit Rotterdam strijden voor een plek in de landelijke finale, maar vooral samen veel plezier van het sporten beleven! Ik wens alle deelnemers veel succes!”

Rotterdam Lekker Fit!
Met het programma Rotterdam Lekker Fit! zet de gemeente Rotterdam zich in voor een gezond gewicht en voldoende beweging bij Rotterdamse kinderen tot 14 jaar. Op 22 voortgezet onderwijsscholen en 88 basisscholen ondersteunen leerkrachten, sportdocenten en gezondheidsprofessionals, zoals diëtisten, de leerlingen meer te bewegen en gezonder te eten.

Olympic Moves The School Final
Ongeveer 6000 finalisten reizen 13 juni 2014 af naar ‘Olympic Moves The School Final’ in het Olympisch stadion van Amsterdam. Gedurende een dag samen vol sport, plezier en show strijden zij in en rondom het stadion om de nationale kampioenschap voor scholen. Motto van deze Olympische dag is plezier beleven door te sporten met elkaar; ‘deelnemen is net zo belangrijk als winnen’! Door de juiste mix van sport, show en entertainment sluit Olympic Moves perfect aan op de behoeften en leefwereld van jongeren.

Voor meer informatie over Rotterdam Lekker Fit! kijk op www.rotterdamlekkerfit.nl.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over de Fitcup kunt u contact opnemen met Suzanne Baljon, s.baljon@rotterdam.nl of (010) 267 2006 of 06 22213020.