Direct naar de content

Doe snel en makkelijk een melding buitenruimte met de BuitenBeter app

Kapotte straatverlichting, wateroverlast, een scheve stoeptegel, een overvolle afvalcontainer of een fietswrak gezien? Als er iets vuil of kapot is op straat kunt u het eenvoudig in vier stappen melden bij de gemeente met de BuitenBeter app op uw smartphone. De komende weken maakt de gemeente Rotterdam promotie voor deze app met onder meer een reclamespot op TV Rijnmond https://www.youtube.com/watch?v=bEbHNo6O32A

Hoe werkt het?
Als u op straat iets ziet dat kapot of vuil is, maakt u op die locatie meteen een melding. Maak een foto met uw mobiele telefoon, voeg de locatie waar het om gaat toe (via GPS), geef het probleem aan, voeg een omschrijving toe en uw melding is klaar. Zo eenvoudig is de BuitenBeter app te gebruiken. Kijk voor meer informatie over deze handige app op www.rotterdam.nl/buitenbeterapp.

Veilig en schoon
Wethouder Eerdmans (wethouder veiligheid, handhaving en buitenruimte): “De BuitenBeter app wordt goed gebruikt maar is onder veel Rotterdammers nog vrij onbekend. Met deze campagne willen we de drempel om verstoringen in de buitenruimte bij ons te melden, verder omlaag brengen. Overigens kan iedereen voor problemen in de buitenruimte uiteraard ook nog steeds gewoon bellen met 14010."

Download de app
De app is te downloaden via www.buitenbeter.nl/apps. Hij is geschikt voor gebruik op iPhone, Android, Windows mobile, BlackBerry en Symbian mobiele telefoons.

Melden zonder mobiele telefoon?
Ook zonder mobiele telefoon kunt u een melding doen. Dat kan via de website van de gemeente www.rotterdam.nl/meldingen of telefonisch via 14010.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Brigitte Moratis, persvoorlichter Stadsbeheer, 06 22 96 65 62 of ba.moratis@rotterdam.nl