Direct naar de content

Doe mee met Keep It Clean Day 2017

Samen voor een zwerfvuilvrije stad!

Al ruim 8.000 mensen hebben zich aangemeld voor de Keep It Clean Day op vrijdag 15 september aanstaande. Rotterdam doet voor de vierde keer mee aan dit landelijke initiatief tegen zwerfvuil.
Dagelijks maakt en houdt de gemeente Rotterdam de stad schoon met de inzet van honderden reinigers en vuilophalers. Een keer per jaar roept de gemeente alle Rotterdammers op zich aan te melden voor de Keep It Clean Day en bij te dragen aan een zwerfvuilvrije stad.
 

Met name scholen zijn actief. Van de ruim 8.000 deelnemers is ongeveer een derde een onderwijsinstelling. Ook BSO’s en bewonersverenigingen hebben zich in groten getale ingeschreven.
Mensen die zich niet in groepsverband maar alleen hebben aangemeld zijn ook geen uitzondering. De heer Van de Werff (71) uit Charlois: ‘Ik heb me in mijn eentje aangemeld omdat ik het een belangrijk initiatief vind en graag de buurt schoon houd. Ik ruim overigens niet alleen tijdens de Keep It Clean Day zwerfvuil op, maar ga er meerdere keren per week op uit. Ik vind het namelijk ook een verantwoordelijkheid van burgers, niet alleen van de gemeente.’

Deelnemers komen uit heel groot Rotterdam, maar het overgrote deel van de mensen die zich nu hebben ingeschreven komt uit de gebieden Overschie, Feijenoord en IJsselmonde. Het gebied dat op 15 september het meeste zwerfvuil ophaalt, wordt tot winnaar uitgeroepen en krijgt aan het einde van de dag door wethouder Eerdmans de gouden knijper uitgereikt.

Inschrijven kan nog tot 8 september aanstaande via www.rotterdam.nl/keepitclean010. Na 8 september kan dit ook nog, maar kan de gemeente niet meer faciliteren met schoonmaakmaterialen. Snel aanmelden dus!

Rotterdam zwerfvuilvrij
Tijdens de Keep It Clean Day gaan we met zoveel mogelijk Rotterdammers zwerfvuil opruimen. Iedere school, vereniging, straat, ondernemer of individuele inwoner kan zijn bijdrage leveren door een schoolplein, straat of park in de buurt zwerfvuilvrij te maken. De gemeente faciliteert deelnemers hierbij door het beschikbaar stellen van schoonmaakmaterialen. Het gebied met het meeste ingezamelde zwerfvuil wordt aan het einde van de dag tot winnaar uitgeroepen.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Brigitte Moratis, persvoorlichter Stadsbeheer, 010 267 61 24 of ba.moratis@rotterdam.nl of met Marloes Beijer, communicatieadviseur voor Keep It Clean Day, 06 28 92 34 40 of m.beijer@rotterdam.nl