Direct naar de content

Dit weekend opening Kiosk Pernis

De Pernisse waterkant staat in de belangstelling. Al een tijdje speelt de vraag: hoe maken we deze plek aan de Maas aantrekkelijker? Er waren suggesties en ideeën genoeg. Aankomend weekend wordt het eerste idee uitgevoerd: een openluchtkiosk met uitzicht op de Maas. Een pleisterplaats voor bewoners, maar ook voor bezoekers, passanten, recreanten en toeristen.

Opening

De nieuwe ontmoetingsplaats wordt op vrijdag 4 september om 16.00 uur officieel geopend door wethouder Struijvenberg. Tot zonsondergang kan iedereen hier genieten van een hapje en drankje. Op zaterdag 5 september begint het feest pas echt. De kiosk is dan vanaf 14.00 uur open en DJ DD King zorgt voor de muzikale omlijsting. Verder kunnen kinderen deelnemen aan een tekenwedstrijd. In de wintermaanden wordt de openluchtkiosk omgetoverd tot een overdekte tribune. Met een slimme hefconstructietechniek kan het tribunedak van de kiosk veilig worden geopend en gesloten.

Kiosk PM

Behalve een nieuwe ontmoetingsplek in Pernis, start er ook een nieuw gespreksprogramma dat via internet wordt uitgezonden: KioskPM (Pernisse Maas). Zoals de naam al doet vermoeden wordt dit programma opgenomen vanuit de kiosk. In de uitzending komen verschillende gasten aan het woord over zaken in Pernis en daarbuiten. Wilt u het gespreksprogramma volgen? Kijk dan vanaf vrijdag 4 september 17.00 uur op een van de volgende links:

facebook.com/kiosk.pm

twitter.com/kiosk_pm.

Programma

Programma 4 september (tot 19.00 alleen voor genodigden)

16.00 uur Openingshandeling Wethouder Struijvenberg

16.30 uur Bedrijfs-netwerkborrel Ondernemersvereniging Pernis

17.00 uur Start internet broadcast Kiosk PM (i.s.m. LOEP)

19.00 uur Kiosk open voor publiek (tot zonsondergang)

Programma 5 september

14.00 uur Kiosk toegankelijk voor publiek

16.00 uur Publieksopening met mystery guest

17.00 uur Start internet boradcast Kiosk PM (i.s.m. LOEP)

Locatie

Pernisse Hoofd

3195 GC Pernis Rotterdam

KIOSK aan de Maas is een initiatief van Ondernemersvereniging Pernis om de aantrekkelijkheid van Pernis en de waterkant te stimuleren en te verbeteren. KIOSK aan de Maas wordt ondersteund door de Gebiedscommissie Pernis, DeltaPORT donatiefonds en Gemeente Rotterdam.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Bas Ockeloen, communicatieadviseur gebied Pernis. Telefoonnummer 06 5023 0338 of e-mail b.ockeloen@rotterdam.nl