Direct naar de content

Digitale conferentie lokale democratie – commissie Veiligheid en Bestuur

Zaterdag 30 januari, 11.45 uur, digitaal

Hebben bewoners meer te zeggen gekregen over hun wijk? Hoe kan de wijkraad bewoners beter betrekken? Is loten een goed alternatief voor kiezen? Interessante vragen over de lokale democratie waar raadsleden een antwoord op zoeken om het bestuursmodel goed te kunnen evalueren.

De raad moet op enig moment besluiten over het bestuursmodel vanaf 2022. Er is een onderzoeksrapport van de Erasmus Universiteit en een college-bouwstenenbrief met reactie op de aanbevelingen van het onderzoeksrapport. De raad gaat niet over één nacht ijs en wil daarom graag in gesprek met bewoners, gebiedscommissieleden, wijkraadsleden en leden van de wijkcomités.

Op zaterdag 30 januari gaat de raadscommissie Veiligheid en Bestuur daarom tijdens een digitale conferentie lokale democratie met verschillende mensen in gesprek. Door middel van socratische gesprekken onder begeleiding van stichting LOKAAL worden verschillende thema’s besproken. Na afloop van deze gesprekken hopen de leden van de commissie een antwoord te hebben op onder andere bovenstaande vragen. De groepsgesprekken vinden in besloten kring plaats. De inschrijving voor deze groepsgesprekken is inmiddels gesloten.

Live afsluiting
Als afsluiting van de conferentie Lokale Democratie wordt in een live sessie teruggeblikt op de gesprekken. In een dynamische talkshow delen de gespreksleiders de opbrengsten en uitkomsten, lichten de onderzoekers van EUR / Drift hun onderzoeksrapport toe en worden de eerste adviezen aangeboden aan de gemeenteraad.

Vanaf 11.45 uur kijkt u live mee naar de afsluiting via YouTube.