Direct naar de content

Deze zaterdag onthulling Stepperskunstwerk Hoogvliet

Een kunstwerk met een prachtig verhaal, zo kan het Stepperskunstwerk met recht genoemd worden. Een verhaal over een vriendengroep die de afgelopen 33 jaar al steppend meer dan een miljoen euro wist op te halen voor allerlei goede doelen. Het kunstwerk wordt aankomende zaterdag onthuld op de hoek van de Dorpsstraat en de Groene Kruisweg in Hoogvliet. 

Een hechte vriendengroep legde de afgelopen 33 jaar duizenden kilometers af op de step om geld op te halen voor het goede doel. Onder de naam "New York Steppers" stepten zij door heel Nederland, maar ook naar onder meer Antwerpen, Parijs, Londen en zelfs van Washington DC naar New York.

In totaal stepten zij in de loop der jaren ruim 1,2 miljoen euro bij elkaar voor onder meer KWF kankerbestrijding, Sophia kinderziekenhuis, Doe een Wens Stichting, Dream Foundation, Hartsdromen, Gehandicaptensport Nederland (blindenvoetbal), AIDS bestrijding, RoPaRun, Afasie, stichting On Wheels (Duchenne), Derde Wereldprojecten, Tsunami weeskinderen Sri Lanka, stichting Villa Joep (Neuroblastoom) en allerlei lokale doelen.

Verschillende leerlingen van het Grafisch Lyceum Rotterdam maakten begin dit jaar een ontwerp voor het kunstwerk. Uiteindelijk werd het ontwerp van Zina de Geus uitgekozen. Zij ontwierp een metalen boom waarin twee steps zijn verwerkt waarop de New York steppers de wereld rondgingen.

De uitvoering van het ontwerp is gedaan door leerlingen van het Albeda College. Met de onthulling van "de Boom", zoals het kunstwerk heet, sluiten de New York Steppers deze bijzondere periode af en hangen zowel letterlijk als figuurlijk hun step aan de wilgen.

Het stepperskunstwerk is een bewonersinitiatief en wordt ondersteund door de gebiedscommissie Hoogvliet.

Waar en wanneer?
Datum: Zaterdag 7 november
Locatie: 'De Aanbouw', Achterweg 12, 3191 VA Hoogvliet

Programma:

14.00 uur: Inloop genodigden locatie de Aanbouw
14.25 uur: Verplaatsing naar de kerk en ontvangst door Edwin Smid, voorzitter gebiedscommissie Hoogvliet
14.37 uur Korte toespraak locoburgemeester Nissewaard J.W. Mijnans.
14.42 uur: Korte toespraak van New Yorksteppers-ambassadeurs Lee Towers
14.48 uur: Korte toespraak ambassadeur Riem de Wolff.
14.53 uur: Reflectiemoment door 2 oud-steppers: Gerda Roos en Joost van Gent.
15.03 uur: Optreden Sandy Struijs.
15.07 uur: Voorzitter stichting Sportzeskamp Hoogvliet – New Yorksteppers Joop van der Hor over de 'making of' van het kunstwerk ‘de Stepboom’.
15.12 uur: Groep speciaal genodigden met bijzonder vervoer naar de rotonde.
Overige genodigden wandelen naar de rotonde.
15.15 uur: Onthulling kunstwerk
15.30 uur: Terug naar de Dorpskerk – Aanbouw.
15.45 uur: Uitbrengen toast, uitreiking cheques goede doelen, hapje & drankje.
17.00 uur: Einde receptie.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Bas Ockeloen, communicatieadviseur gebied Hoogvliet. Telefoonnummer 06 5023 0338 of per e-mail: b.ockeloen@rotterdam.nl.