Direct naar de content

Delftsevaart bij Grotekerkplein krijgt recreatieve rivieroever

De kade van de Delftsevaart (uitloop van de Rotte) bij het Grotekerkplein wordt opnieuw ingericht met een trap met (zit)treden aan een brede lage vlonder. Zo kunnen straks meer bezoekers van het stadspark aan de waterkant zitten en bootjes eenvoudig aanleggen. De werkzaamheden starten op 1 oktober en zijn naar verwachting 15 februari 2019 afgerond.

Circulair
De stalen constructie van de huidige steiger wordt hergebruikt bij het plaatsen van de nieuwe vlonder. De vloerdelen krijgen een tweede leven in onder andere een bewonersinitiatief in het Wollefoppenpark en in een nieuw bruggetje elders in de stad.

Levendiger rivieren
In het programma Rivieroevers geeft de gemeente Rotterdam samen met allerlei partners in de stad de Nieuwe Maas, de Rotte en de Schie een boost. De Rotterdamse rivieren worden nog aantrekkelijker, natuurlijker en levendiger. Langs de Rotte worden de kades van onder andere de Crooswijksebocht, Linker Rottekade en de Leuvekolk opnieuw ingericht.
Na een recente renovatie is het Grotekerkplein een groene oase in het hart van de stad waar naast rust en ruimte ook gelegenheid is voor levendigheid op het Stadspodium. De aanpak van de kade aan het Grotekerkplein is een eerste in een reeks aan aanpassingen aan de kades langs de Rotte. Wethouder Wijbenga: “Dit is een mooi bewijs hoe we slim omgaan met de mooie rivieren in de stad. De aanpassing van dit stuk kade zorgt voor een nog bredere recreatiemogelijkheid en nodigt Rotterdammers uit om naar buiten te gaan!”


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, lm.vanbale@rotterdam.nl, telefoon; 06 28362717