Direct naar de content

Delfshaven herdenkt gevallenen

4 mei dodenherdenking Park 1943

Op maandag 4 mei staan we stil bij de slachtoffers van oorlogsgeweld. Ook in Delfshaven zijn in de Tweede Wereldoorlog slachtoffers gevallen, onder meer bij het Vergeten Bombardement op Bospolder-Tussendijken op 31 maart 1943.

De herdenking in Delfshaven vindt plaats bij het monument “Het Vergeten Bombardement” in Park 1943 aan de Grote Visserijstraat. Het programma vangt aan om 19.20 uur en wordt omlijst met muziek van de Koninklijke Rotterdamse Post Harmonie. Kinderen dragen gedichten voor en Ineke Palm, vice-voorzitter van de Gebiedscommissie Delfshaven, spreekt de aanwezigen toe.

Ineke Palm: “We vinden het belangrijk dat ook in Delfshaven de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend blijft. Zeker op een plek als Park 1943, waar de oorlog letterlijk een gat in de wijk heeft geslagen. Daarom sta ik graag met bewoners en hun organisaties stil bij de slachtoffers van oorlogsgeweld. Graag tref ik u op maandag 4 mei in Park 1943.”

Om 20.00 uur houden we twee minuten stilte, waarna het publiek in de gelegenheid is om bloemen of kransen te leggen bij het monument. Na afloop kunnen aanwezigen voor een kopje koffie of thee terecht in Wijkgebouw Pier 80. Het einde van het programma is om 21.30 uur.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ceremoniemeester Ali Unal via info@multinationaal.nl.