Direct naar de content

Delfshaven; Doe je Ding! levert 144 bewonersinitiatieven op

Bewoners met idee├źn komen massaal af op succesvol snelloket

Van een groenproject in de Hondiusstraat tot een huiskamer in Oud Mathenesse en van een vogelhotel in de Schat van Schoonderloo tot Carols aan de Coolhaven. Honderden enthousiaste en actieve bewoners van Delfshaven dienden zaterdag tijdens Delfshaven; Doe je Ding! 144 initiatieven in voor hun straat, buurt of wijk. Hiervan honoreerde de gebiedscommissie er dezelfde dag 65 voor een totaalbedrag van €160.000.  

De gebiedscommissie Delfshaven kijkt met een zeer tevreden gevoel terug op deze eerste Delfshaven; Doe je Ding! "Deze dag laat zien dat er zoveel enthousiasme is onder de bewoners om samen iets voor hun straat of buurt te doen. Dit is echt een voorbeeld van de participatie die we nastreven en die een bijdrage levert aan Delfshaven maar natuurlijk ook aan Rotterdam. Delfshaven; Doe je Ding verdient navolging in heel Rotterdam." aldus Tom Harreman, voorzitter van de gebiedscommissie.

In totaal werden 144 initiatieven ingediend. Hiervan konden 50 aanvragen onder de €2500 in de loop van de dag worden gehonoreerd. Om 15.00 uur kwam de gebiedscommissie bijeen in een speciale vergadering waarin 15 aanvragen tot €10.000 werden behandeld. De indieners waren daarbij aanwezig en konden zonodig hun aanvraag toelichten. Deze laatste 15 initiatieven brachten het totaalbedrag van deze dag van het bewonersinitiatief op €160.000. Voor de overige initiatieven was nog wat meer huiswerk nodig van de indieners en worden later dit jaar behandeld of worden meegenomen in 2015.

Bewoners met een goed idee voor de straat, buurt of wijk konden zaterdag 22 november terecht in Post West aan de Tidemanstraat. Medewerkers van de gebiedsorganisatie Delfshaven, Opzoomer Mee en partners stonden klaar om de bewoners te helpen met het uitwerken van het idee, maken van de begroting en indienen van het idee bij de gebiedscommissie.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ron de Koning comunicatieadviseur Delfshaven / 0620 987227 /  rc.dekoning@rotterdam.nl