Direct naar de content

De sportzomer start op 010Moves

Op zondag 1 juni aanstaande pakt Rotterdam uit op het Schouwburgplein. Onder de noemer 010 Moves! worden er tussen 14.00 en 17.00 uur diverse activiteiten georganiseerd. Aanleiding van deze sportmiddag zijn de vele topsportevenementen die er het gehele jaar plaatsvinden in dé Sportstad van Nederland.

Achttien sporten: van BMX tot freerunnen, van tennis tot boksen en nog veel meer. Het Schouwburgplein is voor één dag hét sportplein van Nederland. Naast de presentatie van de vele topsportevenementen, verenigingen en talentcentra die de stad kent, wordt vooral de Rotterdammer de kans geboden zijn of haar sport te ontdekken door mee te doen aan verschillende sportclinics. Bovendien worden er spectaculaire demonstraties gegeven en maakt men kans op kaarten voor topsportevenementen.

De achttien sporten zijn gekoppeld aan een Rotterdams evenement dat eerder dit jaar heeft plaatsgevonden of nog op de planning staat. Zo zijn dit voor 2014 onder meer: WK BMX, Hockey World League, NK Turnen, de 66e editie van het CHIO Rotterdam, NK Schaken, Korfbal Challenge, de World Port Classic en de Universities Games. Daarnaast wordt er vooruit gekeken naar het ABN AMRO World Tennis Tournament, NK Schaken, EK Volleybal en WK Beachvolleybal in 2015.

010Moves wordt om 16.00 uur muzikaal opgeluisterd met Compas. Een danstheater-voorstelling van het flamencohiphop gezelschap Battle por fiesta. Met live muziek en dans uit alle windstreken. Ook (oud)sporters Francisco Elson en Barbara van Bergen zijn aanwezig om de Rotterdammers uit te dagen.

Rotterdam zet in op sport
010Moves! sluit goed aan bij de ambitie om Rotterdammers enthousiast te maken om te gaan sporten: een belangrijke doelstelling van het stadsbestuur. Sport is belangrijk voor de stad. Het zorgt ervoor dat de jongeren hun talenten kunnen ontwikkelen, beter presteren op school en een zinvolle vrijetijdsbesteding hebben. Bovendien betekent investeren in sport, investeren in gezondheid, participatie en de economie. Maar sport is vooral ook gewoon leuk om te doen!

Het volledige programma van 010Moves staat op www.rotterdamsportstad.nl.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Irene Warbout (gemeente Rotterdam), tel. 010 – 267 3122 of Michel van Jaarsveld (Rotterdam Topsport), tel. 010 – 497 1212.