Direct naar de content

De sportzomer start met 010Moves!

Gratis sportclinics en -demonstraties op 7 juni op Schouwburgplein

Op zondag 7 juni laat Rotterdam alles zien wat de stad in huis heeft op het gebied van sport . Onder de noemer 010 Moves! worden er tussen 13.00 en 17.00 uur allerlei sportieve activiteiten georganiseerd op het Schouwburgplein. Met deze sportmiddag krijgen bezoekers een sneakpreview van alle topsportevenementen die gedurende het komende jaar plaatsvinden in Rotterdam en blikken we terug op de evenementen die het afgelopen jaar plaatsvonden. Ook kunnen bezoekers deelnemen aan verschillende sportclinics.

Achttien sporten, van volleybal tot freerunnen, van tennis tot polsstokhoogspringen en nog veel meer sporten zijn te vinden op het Schouwburgplein op 7 juni. Het Schouwburgplein is voor één dag hét sportplein van Nederland. Topsportevenementen, verenigingen en talentcentra die de stad rijk is, presenteren zich aan het publiek. Rotterdammers krijgen de kans om te ontdekken welke sport bij hen past door mee te doen aan sportclinics. Bovendien worden er spectaculaire demonstraties gegeven en kan het publiek kans maken op kaarten voor topsportevenementen.

De vele sporten zijn gekoppeld aan een Rotterdams evenement dat eerder dit jaar heeft plaatsgevonden of nog op de planning staat. Dit zijn voor 2015 onder meer het WK Beachvolleybal, EK Volleybal Dames, NK Turnen, de 67e editie van het CHIO Rotterdam, Korfbal Challenge en de doorkomst van de Tour de France. Daarnaast wordt er vooruit gekeken naar het ABN AMRO World Tennis Tournament en het WK Roeien.

Naast de diverse sporten die aangeboden worden, is er ook aandacht voor cultuur. Tussen 14:30 en 15:30 uur geeft Typical Tropical een workshop salsa dansen aan de bezoekers.

Rotterdam zet in op sport
010Moves! sluit goed aan bij de ambitie van het stadsbestuur om Rotterdammers enthousiast te maken om te sporten. Sport is belangrijk voor de stad. Het zorgt ervoor dat de jongeren hun talenten kunnen ontwikkelen, beter presteren op school en een zinvolle vrijetijdsbesteding hebben. Bovendien betekent investeren in sport, investeren in gezondheid, participatie en de economie. Maar sport is vooral ook gewoon leuk om te doen!

Het volledige programma van 010Moves staat op www.rotterdamsportstad.nl/010moves


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Michel van Jaarsveld (Rotterdam Topsport), tel. 010 – 497 1212.