Direct naar de content

De Blauwe Verbinding is klaar, vier het mee

Bijzondere waterverbinding, goed voor mens, dier en pant

Op 6 en 7 juli is de feestelijke oplevering van de Blauwe Verbinding: een bijzondere waterverbinding tussen het Zuiderpark in Rotterdam, het toekomstige landschapspark het Buijtenland in Rhoon en de Zuidpolder in Barendrecht.

De feestelijke oplevering op vrijdag 6 juli begint om 14.00 uur. Bestuurders en vertegenwoordigers van de gemeenten Albrandswaard, Barendrecht en Rotterdam en het waterschap Hollandse Delta, Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde en de Provincie Zuid-Holland nemen de route officieel in gebruik. Het feest is ter hoogte van het viaduct aan de Heulweg, aan de kant van de Charloisse Lagedijk.

Zaterdag 7 juli vinden op en langs de route allerlei activiteiten plaats voor alle leeftijden. Op het programma staan onder andere kanoën, wandelen met de boswachter, een vroege vogelexcursie, demonstratie zeilbootjes, een kanotocht voor kinderen.

Iedereen is van harte welkom bij beide evenementen.

15 kilometer recreatie
De Blauwe Verbinding is een recreatieve bevaarbare route van 15 km lang. Bezoekers kunnen er varen, wandelen, fietsen, sporten, spelen en struinen door de natuur. De verbinding zorgt naast recreatie ook voor schoon water, waterberging én legt een ecologische verbinding tussen de verschillende groengebieden. De werkzaamheden startten zes jaar terug. Met de laatste werkzaamheden, de aanleg van een waterbak onder het viaduct van de A15 in de Heulweg en het verbinden van het water langs de Rhoonse Baan is het werk gedaan: de Blauwe Verbinding vormt nu één geheel.

www.rotterdam.nl/evenementen/blauwe-verbinding-klaar/

www.rotterdam.nl/blauweverbinding


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Brigitte Moratis, persvoorlichter Stadsbeheer, 010 267 61 24 of ba.moratis@rotterdam.nl

U bent van harte welkom bij het opleveringsmoment op vrijdag 6 juli van 14.00 tot 16.30 uur, bij de Heulweg aan de kant van de Charloisse Lagedijk.
Op 7 juli zijn er de hele dag activiteiten op en langs de route. Kijk hiervoor op https://www.rotterdam.nl/evenementen/blauwe-verbinding-klaar/