Direct naar de content

Dagen in de rij voor de beste kavels

Natuurlijk Wonen op Leonidas zeer populair

Zelf je vrijstaande woning bouwen op een steenworp afstand van de Rotterdamse binnenstad, volgens een duurzaam concept. Dat zijn de succesvolle ingrediënten waarmee de kavels van Leonidas worden verkocht. Vanochtend om 10.00 uur ging de inschrijving van fase 2 van start. Enthousiaste zelfbouwers stonden echter al drie dagen geleden in de rij voor de beste kavels.

Beelden die doen denken aan de verkoop van concertkaarten of een belangrijke voetbalwedstrijd. Vrijdagochtend werd voor de deur van de verkopend makelaar het eerste tentje opgezet en al snel volgden er meer fanatieke inschrijvers. Ter plekke stemden de geïnteresserden al af voor welke kavels ze gingen en leerden mogelijke toekomstige buren elkaar kennen. Vanochtend werd het lange wachten in de kou beloond met bloemen van wethouder Ronald Schneider en konden zij zich inschrijven voor hun felbegeerde kavel.

Aantrekkende woningmarkt
Dat er veel belangstelling voor Leonidas is, bleek al tijdens de Woonbeurs van 14 en 15 maart. In totaal waren er voor het project meer dan 350 geïnteresseerden. “Het is goed te zien dat er zoveel animo in de stad is om je eigen huis te bouwen”, zegt wethouder Ronald Schneider (stedelijke ontwikkeling en integratie). “Dat mensen zelfs al dagen op de stoep kamperen voor deze kavels is boven verwachting. Het geeft aan dat het project aanspreekt en de woningmarkt echt weer de goede kant uitgaat. Reden genoeg om ook mogelijke andere locaties verder te gaan verkennen voor zelfbouw projecten”.

Natuurlijk Wonen
Op het voormalig hockeyterrein Leonidas aan de Kralinger Esch komt een wijk met 46 vrijstaande woningen waarbij gestreefd wordt naar het bouwen met zoveel mogelijk natuurlijke materialen en een laag of geen energiegebruik. De huizen krijgen groene tuinen met een haag als erfafscheiding. De buurt wordt autoluw doordat parkeren van auto’s centraal plaats vindt. Er is gekozen voor een vernieuwende bouwwijze waarbij de grond niet wordt voorbelast en niet opgehoogd mag worden. Eigenaren kunnen kiezen voor een evenwichtsconstructie, dan wel voor drijvende woningen of echte paalwoningen. De 23 kavels die in het voorjaar van 2014 in de verkoop gingen, waren al verkocht. De 16 kavels van fase 2 zijn vanochtend in verkoop gegaan. Er zal nog één fase volgen in het noordelijk deel met in totaal 7 kavels (fase 3).


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Chris Nieuwstraten, communicatie gemeente Rotterdam, cg.nieuwstraten@rotterdam.nl, 06-53268872
www.rotterdam.nl/leonidas
| www.pakjeruimte.nl