Direct naar de content

Dag van de Hoekenees krijgt zilveren randje

Zilveren Hoek van Holland-speld voor bestuur stichting Hoek van Holland 150+100

De Gebiedscommissie Hoek van Holland reikt op 18 april om 14.00 uur tijdens De dag van de Hoekenees de zilveren Hoek van Holland-speld uit aan de bestuursleden van de stichting Hoek van Holland 150+100. De Gebiedscommissie besloot hiertoe vanwege de grote inzet van de bestuursleden van de stichting die in 2014 de viering van het 150 jarig bestaan van Hoek van Holland en het 100 jarig verbond met de gemeente Rotterdam gestalte gaf.

De zilveren Hoek van Holland-speld wordt uitgereikt aan personen die een bijzondere prestatie hebben geleverd voor de Hoekse samenleving of aan personen die meer dan 10 jaar belangeloos vrijwilligerswerk verricht hebben. De leden van het bestuur, Aard Langenberg, Nel Kaashoek, Bert Blankers, Diny Paerels en voorzitter Kees van den Burg hebben met het organiseren van de activiteiten in het feestjaar 2014 een bijzondere prestatie geleverd voor de Hoekse samenleving.

Jubileumjaar
2014 was een jubileumjaar voor Hoek van Holland: zo was het 150 jaar geleden dat men startte met graafwerkzaamheden aan de Nieuwe Waterweg om zo de havens van Rotterdam te ontsluiten. Hiermee vestigden de eerste bewoners zich ‘aan den Hoek van Holland’, toen nog een deel van gemeente ’s-Gravenzande. In 2014 was het ook 100 jaar geleden dat het dorp Hoek van Holland onderdeel werd van de gemeente Rotterdam.

Samenwerking
Stichting 150+100 is ontstaan na een oproep van het bestuur van Hoek van Holland aan Hoekenezen, om de viering van het 150 jarig bestaan van Hoek van Holland en het 100 jarig verbond met de gemeente Rotterdam gestalte te geven. De stichting betrok het verenigingsleven van Hoek van Holland bij de organisatie en er ontstond een samenwerking. Dit resulteerde in een groot aantal activiteiten dat plaatsvond tussen de opening op 17 mei 2014 en het slotfeest op 25 oktober 2014. Het programma bestond uit activiteiten op het gebied van muziek, cultuur, sport en spel. Daarnaast werd een viertal postzegels ontworpen met specifiek Hoekse thema’s en kwam het boek Schilders aan de Nieuwe Waterweg, 150 jaar Hoek van Holland uit. Dit kuntshistorische boek verbeeldt het maritieme verhaal van de Nieuwe Waterweg. Tijdens het openingsfeest van jubileumjaar werd dit boek uitgereikt aan de burgemeesters van Rotterdam en Westland waar ’s-Gravenzande deel van uitmaakt.  Het jubileumjaar was een groot succes dankzij de enorme inzet van de bestuursleden van de stichting 150+100.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ron de Koning, communicatieadviseur gemeente Rotterdam, gebied Hoek van Holland (rc.dekoning@rotterdam.nl / 0620 987227)