Direct naar de content

Cultuurmiddag “Met eigen ogen” in Pernis

Aankomende zaterdag staat het Arie den Arendplein helemaal in het teken van fotografie tijdens de cultuurmiddag "Met eigen ogen". Iedereen is tussen 14.00 en 16.00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen. 

Die middag presenteert Stichting Mooi Werk het resultaat van de fotografieworkshop "Met Eigen Ogen", een ansichtkaartenboekje met de foto's van acht bewoners uit Pernis. Deze kaarten worden ter plekke verstuurd naar vrienden en familie over de hele wereld. Op de wereldkaart worden punaises geprikt om aan te geven waar de ansichtkaarten bezorgd worden. Pernis wordt aankomende zaterdag dus letterlijk op de kaart gezet.

Verder wordt die middag een container van Jan Ketting Containers uit Pernis omgetoverd tot een camera obscura. Dit is feitelijk een enorm fototoestel waar bezoekers zelf in kunnen. Door middel van een klein gaatje wordt een projectie van de buitenwereld gemaakt op de achterwand van de camera. Net als bij een afbeelding via een "echte" lens wordt de buitenwereld op zijn kop afgebeeld.

Voor kinderen vanaf 9 jaar is er een workshop "pinhole fotografie". Fotograaf Sjef van Duin leert ze deze eenvoudige maar spannende fotografische techniek waar geen camera aan te pas komt. Ook zijn er "tekencamera's" voor mensen van alle leeftijden, waarmee je de geprojecteerde omgeving op een tekening kunt overbrengen. Daarnaast zal er deze middag ook aandacht zijn voor de cultuur en historie van Pernis, met o.a. een optreden van De Schouwspelers en een bijdrage van de Oudheidkamer.

Tot slot worden aankomende zaterdag twee internetfilmpjes gepresenteerd die laten zien wat Pernis allemaal te bieden heeft voor jonge gezinnen en starters op de woningmarkt. Deze filmpjes zijn gemaakt door jongeren uit Pernis tijdens de workshop "filmen en monteren", onder leiding van Oskar Maan (Digital Playground) en Katelijn Kelder-Houtbraken (Nyna Communicatie). De filmpjes worden digitaal verspreid via makelaarskantoren, Funda en gemeente Rotterdam.

De culturele middag "Met Eigen Ogen" vindt plaats op zaterdag 20 september van 14.00 tot 16.00 uur op het Arie den Arendplein in Pernis. Bij slecht weer wordt een deel van het programma verplaatst naar het nabijgelegen wijkinlooppunt aan de Vroomstraat 14.

Voor nadere info kunt u contact opnemen met: Ineke Hagen, Ineke@stichtingmooiwerk.nl en Tahnee Dikken, t.dikken@rotterdam.nl.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Bas Ockeloen, 06 5023 0338