Direct naar de content

Cruyff Court-voetballers uit Hillesluis spelen in Barcelona

Negen voetballertjes uit Rotterdam-Hillesluis staan helemaal klaar voor vertrek naar Barcelona, waar binnenkort de internationale finales plaatsvinden van het EK Cruyff Courts 6 v 6. De Rotterdammers, voetballend onder de naam ‘FC Drakies’, werden op 6 juni namelijk Nederlands Kampioen Cruyff Courts 6 vs 6 in Amsterdam. Dit alles onder de bezielende leiding van hun coach, medewerker TOS Mustapha Nhari.
 

Spaanse cultuur
De Nederlands kampioenen spelen op 20 en 21 juni in Barcelona tegen verschillende teams uit Spanje. Naast het voetballen, volgen de teams ook workshops waarin zij hun leeftijdsgenootjes uit Spanje en hun culturen leren kennen. Samen brengen ze een bezoek aan Camp Nou, het stadion van FC Barcelona.
Krachtmeting en verbinding
Cruyff Courts 6 vs 6 is een internationaal voetbalkampioenschap voor kinderen onder de twaalf jaar, waarin meer dan 20.000 jongens en meisjes deelnemen op een van de 200 Cruyff Courts wereldwijd. Met dit kampioenschap biedt de Johan Cruyff Foundation kinderen dé kans zich te meten met de winnende teams van andere Cruyff Courts. Het doel van Cruyff Courts 6 vs 6 is om alle Cruyff Courts met elkaar te verbinden. Het kampioenschap wordt in 20 landen volgens dezelfde voorwaarden georganiseerd.
Respectaward
Tijdens het kampioenschap staat één van de 14 regels van Johan Cruijff centraal: “Heb respect voor de ander”. Alle deelnemers laten zien dat zij spelen met respect. Dit doen ze door het respectspandoek te tekenen en al hun tegenstanders de hand te schudden. Bovendien wordt ieder toernooi, volgens een standaard klassement, de Respect Award uitgereikt aan het sportiefste team. Ook deze Award werd door de ‘Drakies’ in de Halve Finale op het Cruyff Court Hillesluis al gewonnen


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met communicatieadviseur Feijenoord, Marina Fidder,
m.fidder@rotterdam.nl, 06-53321288.