Direct naar de content

Corrie Maas ontvangt Karel de Stoutespeld

Corrie Maas (75) heeft van voorzitter Ronald Tol van de gebiedscommissie Charlois de gouden Karel de Stoutespeld uitgereikt gekregen. Mevrouw Maas ontvangt de speld op verzoek van de Commissie Vrienden van de Oude Kerk voor haar buitengewone diensten voor de Charloisse samenleving. De bijzondere onderscheiding werd uitgereikt tijdens de jaarlijkse reünie van de Vrienden van de Oude Kerk.

Mevrouw Maas verricht al ruim vier decennia vrijwilligerswerk en deed dit vaak samen met haar echtgenoot die in 2010 overleed. Zij werkte o.a. mee aan bazaarcomités in het Carnissehuis en in de Oude Kerk. Ook is ze actief voor de organisatie van het open jeugdwerk en de wekelijkse middag voor ouderen. Verder verricht mevrouw Maas al 35 jaar werkzaamheden voor de Oude Kerk en zet zij zich in om het historische Hess-orgel in deze kerk te restaureren en in goede staat te houden.

De Karel de Stoutespeld is een onderscheiding van de gebiedscommissie en is bedoeld voor vrijwilligers die zich op een bijzondere manier langdurig hebben ingezet.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Hans Donker (communicatieadviseur gebied Charlois). Tel. 06 128 67 884