Direct naar de content

Coolsingel wordt “Champs-Elysées” bij Tour-doorkomst

Wat de Tour de France organisatie betreft, wordt tijdens de doorkomst van de Tour op zondag 5 juli op de Coolsingel in beide richtingen gereden met een keerpunt rond het Hofplein. De Coolsingel lijkt daarmee op de Champs-Elysées in Parijs tijdens de jaarlijkse slotetappe van de Tour.
 

Na afloop van de Tour-presentatie afgelopen week in Parijs heeft de Tour-organisatie  meer bijzonderheden bekend gemaakt over de beoogde route door Rotterdam. Zo zal de tussensprint plaatsvinden op de Boompjes ter hoogte van de Nieuwe Leuvebrug en niet op de Coolsingel. De ASO vindt dit beter vanuit veiligheidsoverwegingen maar ook vanwege de fraaie beelden van Rotterdam en de Nieuwe Maas.

Sportwethouder Adriaan Visser is heel tevreden met de route: "Het is absoluut een uitzondering van de ASO dat we in het centrum van de stad de renners twee keer op de Coolsingel kunnen zien langskomen, voordat het peloton over de Erasmusbrug verder gaat richting Zeeland. De Coolsingel, de spectaculaire tussensprint op de Boompjes en de oversteek op de Erasmusbrug bieden het publiek mooie gelegenheden om de renners van dichtbij te zien. Het wordt echt een fantastisch evenement!"

De route wordt nog besproken met de politie en de betrokken gemeentelijke diensten voordat de vergunning wordt verstrekt. 
De exacte doorkomsttijden van de reclamekaravaan en het peloton op zondag 5 juli worden later bekend gemaakt, net als het programma van side-events.


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over de route kunt u contact opnemen met Hans Zoethoutmaar van Stichting Rotterdam Topsport, de coordinerende partij voor de doorkomst van de Tour de France:  06-54761016