Direct naar de content

Containeradoptie met 70% gestegen

340 Rotterdammers hebben een container geadopteerd

Sinds de stadsbrede uitrol van containeradoptie in juli 2015 is het aantal adoptanten van een ondergrondse restafvalcontainer in Rotterdam gestegen naar 340. Deze bewoners houden samen met de gemeente de omgeving van de container schoon en werken zo mee aan een schonere wijk. Wethouder Eerdmans (Buitenruimte): “Super dat er nu al zoveel betrokken Rotterdamse containeradoptanten zijn! Ik bedank alle adoptanten voor hun inzet!”

Elke inwoner van Rotterdam die een restafvalcontainer adopteert krijgt voorrang van Stadsbeheer bij meldingen. Dit is één van de actiepunten uit het Rotterdams offensief tegen zwerfvuil: Schoon Genoeg!

Voorrang bij meldingen
Adoptanten krijgen een schoonmaakpakket, gereedschap, een containersleutel om de container te openen en een persoonlijke code die voorrang geeft op meldingen. Meldingen van adoptanten over rommel naast de container worden binnen 24 uur opgelost door de gemeente.

Container Adoptie Challenge
“Natuurlijk wil ik nog meer Rotterdammers uitdagen ook te adopteren en mee te doen met de Container Adoptie Challenge door te mailen naar containeradoptie@rotterdam.nl”, vervolgt wethouder Eerdmans. Bij de Container Adoptie Challenge draait het om containeradoptanten die anderen uitdagen via social media, per mail of whatsapp om ook een container te adopteren. Rotterdammers die meedoen aan de Challenge maken kans op een mooi ‘Like je wijk-shirt’ uit de eigen wijk.

Meer informatie over de Challenge en het adopteren van een container is te vinden op www.rotterdam.nl/containeradoptie .


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fred Marree, directiewoordvoerder / persvoorlichter Stadsbeheer,
telefoon 06 53 71 27 24 of fwa.marree@rotterdam.nl