Direct naar de content

Commissiebericht

Activiteiten raadscommissie 19 t/m 21 juni

Commissie Bouwen, Wonen en Buitenruimte
Datum: zondag 19 t/m dinsdag 21 juni 2016

Werkbezoek stadions
Een delegatie van de gemeenteraad en twee wethouders brengen van zondag 19 tot en met dinsdag 21 juni een werkbezoek aan drie Duitse stadions in het kader van de stadionontwikkeling Feyenoord.

De te bezoeken stadions in Duitsland zijn Borussia Park in Mönchengladbach, het Rhein Energie Stadion in Keulen en de Veltins Arena in Gelsenkirchen. Aansluitend wordt ook nog een bezoek gebracht aan de Amsterdam ArenA.

Tijdens het werkbezoek worden gesprekken gevoerd met sleutelfiguren van elk stadion- en stadsbestuur. De gesprekken vinden plaats in of bij de stadions zelf, zodat de deelnemers ook visueel een goede indruk kunnen krijgen van het stadion en zijn omgeving. Er wordt onder andere ingegaan op financiële, planologische, economische en veiligheidsaspecten.

Na het zomerreces vinden in commissieverband vervolggesprekken plaats, waarbij de projectorganisatie Feyenoord City zal worden uitgenodigd.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie: Patrick Schouteten, hoofd communicatie en dienstverlening, 06 51 81 25 08 of p.schouteten@griffie.rotterdam.nl.