Direct naar de content

Combinatie Boskalis Swietelsky realiseert uniek project Metro aan Zee

 
Metro aan Zee, de verlenging van de Hoekse Lijn tot op het strand van Hoek van Holland, wordt gemaakt door de combinatie Boskalis Swietelsky. Aan deze combinatie is het werk na een aanbestedingsprocedure, waaraan drie partijen deelnamen, gegund door de gemeente Rotterdam. De C8 aanbesteding is het grootste contract van project Metro aan Zee. Het is de bedoeling dat in 2022 de eerste metro doorrijdt naar nieuw metrostation Hoek van Holland Strand.

De combinatie Boskalis Swietelsky is als winnaar uit de bus gekomen in de aanbesteding van het project Metro aan Zee. Metro aan Zee is een project van de metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH, RET en de gemeente Rotterdam) en met steun van de provincie. Het project omvat onder meer het realiseren van de spoorverlenging van de Hoekse Lijn vanaf station Hoek van Holland Haven naar Hoek van Holland Strand, inclusief bijbehorende stations en kunstwerken.

Na de definitieve gunning start de combinatie Boskalis Swietelsky met de opdracht. De planning van de opdrachtnemer past binnen de planning van Metro aan Zee; oplevering voor zomer 2022.

De metrolijn tot aan zee zal het gebruik van het openbaar vervoer stimuleren, de bereikbaarheid van de regio verbeteren en het toerisme een impuls geven.

Meer informatie over de aanleg van de metro tot op het strand is te vinden op de geheel vernieuwde en toegankelijke website Hoekse Lijn. De website zoomt in op de realisatie van het project Metro aan Zee. Het is voor Nederland uniek dat je straks uit de metro stapt en direct op het strand staat.