Direct naar de content

CityLab010 2023 van start!

Meld je nu aan met een goed idee

Rotterdammers met initiatieven die de stad groener, socialer of veiliger maken kunnen zich weer aanmelden voor Citylab010. Voor de negende keer kunnen Rotterdammers kans maken op een startbudget tot 50.000 euro. Aanmelden kan via: www.citylab010.nl

Wethouder Robert Simons (o.m. Economie) roept Rotterdammers met een goed idee op om zich in te schrijven: “De afgelopen jaren zijn er al honderden goede ideeën uitgevoerd dankzij het startbudget van CityLab010. En ik zie nog zoveel Rotterdammers met nieuwe ideeën om anderen te helpen en de stad nog beter te maken. Schrijf je in!”

In het afgelopen afgelopen jaar ging er geld naar onder andere:

  • Solar Carpet: met oprolbare zonnepanelen kunnen sportvelden gebruikt worden voor het opwekken van energie, als er geen wedstrijden of trainingen zijn.
  • Fabulous Fungi: textielverf op basis van schimmels in plaats van schadelijke synthetische stoffen.

Meer initiatieven staan op: https://www.citylab010.nl/

Adviseurs en partners uit de stad

CityLab010 is op zoek naar initiatiefnemers met een vernieuwend idee voor de stad en daar echt werk van willen maken. Zij krijgen als ze dat willen via een ondersteuningsprogramma advies en een netwerk van partners in de stad om te helpen met het realiseren van hun idee.

Aanmelden

Het ondersteuningsprogramma gaat nu van start dus aanmelden maar! Tot 1 september is er tijd om het projectplan uit te werken en in te dienen. Daarna volgt de aanvraag van startbudget bij het subsidieloket van de gemeente Rotterdam. Uiteindelijk zal een Stadsjury van twaalf betrokken Rotterdammers alle aanvragen beoordelen en de startbudgetten toekennen.

Meedoen in stad of wijk

Rotterdam kent overigens veel mogelijkheden om mee te doen in stad of wijk. Niet alleen via CityLab010 maar ook bijvoorbeeld door het indienen van een bewonersinitiatief of het aangaan van een Right 2 Challenge. In alle gevallen gaan inwoners zelf aan de slag met een idee waarbij de gemeente bijvoorbeeld helpt in de vorm van subsidie of een netwerk.

Meer informatie

Kijk op www.citylab010.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Robert Simons, 06 – 391 073 81 of mj.kost@rotterdam.nl