Direct naar de content

Chip gratis uw kat in november!

Jaarlijks worden zo’n 25.000 katten in Nederland op straat gevonden. Slecht 14% van de katten komt weer terug bij hun baasje. In gemeente Rotterdam gaat het om jaarlijks 1.100 katten die worden gevonden. Om die katten makkelijker en sneller weer bij hun baasje te krijgen, organiseren gemeente Rotterdam en Dierenbescherming samen deze maand een gratis Chip-Je-Kat actie. Wees er snel bij, want op=op!

Alle asielen, dierenartsen en dierenambulances kunnen het registratiesysteem van chips uitlezen. De chip is zo klein als een rijstkorrel, inbrengen is vrijwel pijnloos. De kat voelt een klein prikje.

De actie is nu al een succes: ruim 330 katten zijn in de eerste week voorzien van een chip. Nog de hele maand november tot 2 december kunnen Rotterdammers hun kat gratis laten chippen bij een van de deelnemende dierenartsen die dit belangeloos doen. Kijk voor meer informatie op www.rotterdam.nl/chipuwkat.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Brigitte Moratis, persvoorlichter Stadsbeheer, 06 53 26 87 52 of ba.moratis@rotterdam.nl