Direct naar de content

Charlois voert actie voor behoud Larenkamp

De gebiedscommissie Charlois, bewoners en gebruikers van wijkaccommodatie Larenkamp voeren aanstaande maandag 27 oktober actie voor het behoud van het wijkcentrum. Van 13.00 tot 15.30 willen ze gemeenteraadsleden en verantwoordelijk wethouder Visser er van overtuigen dat het een onverstandige beslissing is om de Larenkamp te sluiten omdat het een onmisbare voorziening is voor Zuidkamp maar ook voor de rest van Charlois.

Sluiting van de wijkaccommodatie is volgens de gebiedscommissie ook onterecht omdat de voormalige deelgemeente al plannen had om het gebouw te revitaliseren en daar ook budgetten voor had vrijgemaakt.  Voorzitter Ronald Tol: “De stad zegt dat er 4,5 miljoen euro nodig is om het open te houden maar door reserveringen die er gemaakt zijn komen wij uit op een bedrag van 880-duizend euro en dat is een aanzienlijk verschil. Ook voor de exploitatie van het gebouw ligt er gewoon een goed businessplan. De theaterzaal wordt druk gebruikt. De technische faciliteiten staan op een hoog niveau en de voorstellingen zijn betaalbaar voor onze bewoners. Dit in tegenstelling tot de entreeprijzen van voorstellingen in de grote zalen van de stad. De Larenkamp is hiermee een perfect gebouw voor een Lokaal Cultureel Centrum.”

Het LCC Larenkamp kent een goede samenwerking met de SKVR, het Albeda-College en het Theater Zuidplein. De SKVR en het Albeda-College willen veel meer activiteiten in De Larenkamp onderbrengen, maar door de huidige onzekerheid over de toekomst wordt dit nog niet in gang gezet. Met de vestiging van een medisch cluster in De Larenkamp ontstaat een belangrijke basis voor langere tijd.

Hart van de wijk 
Er zijn veel reacties binnengekomen die tegen sluiting zijn. Uit de reacties blijkt dat De Larenkamp voor de bewoners het hart van de wijk is waar zij al van jongs af aan komen. Het gebouw vormt al meer dan 40 jaar een belangrijke ontmoetingsplek voor jong en oud in Zuidwijk. De bewoners merken dat de laatste jaren de aandacht voor Zuidwijk van alle kanten weggevallen is. Dit is ook voor de gebiedscommissie een grote zorg. De corporatie Vestia heeft investeringen op de lange baan geschoven en ook de sporthal Asterlo wordt gesloten en gesloopt. Voor de bewoners is er dichtbij geen plek meer om te sporten en elkaar te ontmoeten. De Larenkamp en de Asterlo liggen allebei in het hart van de wijk.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over dit informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter van het gebied Charlois Ronald Tol. Hij is bereikbaar op 06 2857 6331