Direct naar de content

Carnegie Heldenmedaille voor Rozenburgse Diego Negro

Diego Negro, een jongen uit Rozenburg, heeft met gevaar voor eigen leven meegeholpen aan de reddingspoging van een leeftijdgenoot uit de rivier het Scheur bij de Nieuwe Waterweg. Voor het Carnegie Heldenfonds is dit aanleiding Diego te belonen met een bronzen heldenmedaille. Wethouder Maarten Struijvenberg reikt deze medaille uit op woensdag 25 november om 15.00 uur in het Gebiedskantoor van Rozenburg.

Diego Negro was samen met drie andere jongens op 19 juli 2014 aanwezig langs de rivier het Scheur. Zij hoorden hoe mevrouw De Greef, daar ook aanwezig, alarm sloeg. Zij had een drenkeling in het water om hulp horen roepen. Mevrouw De Greef belde 112.

Diego sprong samen met de andere jongens zonder aarzelen in het water. Zij namen daarbij een behoorlijk risico want er staan in het Scheur sterke stromingen. Toch wisten zij de drenkeling aan de kant te krijgen. Halverwege deze reddingspoging moest Diego het opgeven omdat hij zelf uitgeput raakte. Hij had zijn leven in de waagschaal gesteld om iemand anders te redden. Op het nippertje kon hij zichzelf in veiligheid brengen.

De jongen die gered is heet Ritchie de Jong. Inmiddels was een ambulance gearriveerd en werd Ritchie vervoerd naar het Vlietlandziekenhuis omdat hij totaal uitgeput was.

De andere redders, Stephan, Max en Pascal kregen dit voorjaar al een Carnegie heldenmedaille uitgereikt. Diego Negro verdient voor deze daad ook dit ereteken.

Het Carnegie Heldenfonds zet regelmatig mensen in de spotlight die anderen te hulp gekomen zijn. In dit geval besloot het fonds om ook Diego Negro een bronzen Heldenmedaille toe te kennen voor zijn levensreddende betoonde moed.


woensdag 25 november
Gebiedskantoor Rozenburg
Jan van Goyenstraat 1
Rotterdam Rozenburg


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maarten Molenbeek, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, 06 – 22 66 19 17 of me.molenbeek@rotterdam.nl

.