Direct naar de content

Carnegie Heldenmedaille voor drie Rozenburgse jongens

Let op! Dit nieuws niet verspreiden vóór woensdag 20 mei, 16.00 uur.

Drie jonge mannen uit Rozenburg hebben een andere jongeman gered uit de rivier de Scheur bij de Nieuwe Waterweg. Voor het Carnegie Heldenfonds is dit aanleiding dit drietal te belonen met een bronzen heldenmedaille. Burgemeester Aboutaleb reikt de medailles uit op woensdag 20 mei 2015 om 16.00 uur in de collegekamer van het Rotterdamse stadhuis.

Stephan Jeremy van den Haspel, Max van Vuuren en Pascal Justin Pouw waren op 19 juli 2014 aanwezig langs de rivier de Scheur. Zij hoorden hoe mevrouw De Greef, die daar ook was, alarm sloeg. Zij had een drenkeling in het water om hulp horen roepen. Mevrouw De Greef belde 112.

De drie jongens sprongen zonder aarzelen in het water. Met gevaar voor eigen leven vanwege de sterke stromingen wisten zij de drenkeling aan de kant te krijgen. De jongen die gered is heet Ritchie de Jong, geboren in 1999. Inmiddels was een ambulance gearriveerd en werd Ritchie vervoerd naar het Vlietlandziekenhuis omdat hij totaal uitgeput was.

Er waren nog twee andere jongens het water in gegaan om te hulp te schieten, maar zij konden het slachtoffer niet bereiken. Ze konden zichzelf nog maar net in veiligheid brengen.

Het Carnegie Heldenfonds zet regelmatig mensen in de spotlight die anderen te hulp gekomen zijn. In dit geval besloot het fonds om Stephan (geboren in 1995), Max (1998) en Pascal (1997) alle drie een bronzen Heldenmedaille toe te kennen voor hun levensreddende betoonde moed.

Locatie en tijd
woensdag 20 mei, 16.00 uur in de
Collegekamer van het Stadhuis
Coolsingel 40, 3011 AD Rotterdam.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maj-Britt van Raalte, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06-12 65 88 13 of m.vanraalte@rotterdam.nl.