Direct naar de content

Campagne wijkraden gestart: 620 kandidaten stellen zich voor op Mijn Rotterdam

Wilt u kennismaken met de kandidaten voor uw wijkraad? Vanaf vandaag kan dat op de website Mijn Rotterdam! Daar stellen alle 620 kandidaten zich voor en vertellen welke wensen zij hebben voor hun wijk. Met de presentatie van de wijkraadskandidaten is het startschot gegeven van de campagne voor de wijkraadsverkiezingen op 16 maart. Mijn Rotterdam is het nieuwe digitale platform waarop Rotterdammers na de verkiezingen kunnen meebeslissen over plannen en initiatieven voor hun wijk.

De feestelijke presentatie van de wijkraadskandidaten vond vandaag plaats in Afrikaanderwijk. Vanaf een busje met digitale schermen werden alle kandidaten aan het publiek getoond. Daarna rolden de wethouders Roos Vermeij en Arjan van Gils de groene loper uit om de campagne officieel te lanceren. Na afloop reed de bus een rondje door de stad om Rotterdammers van dit nieuws op de hoogte te brengen.

Wethouder Roos Vermeij (o.a. Wijken en kleine kernen): “Vandaag vieren we weer een mooie mijlpaal in onze nieuwe lokale democratie. Alle kandidaten stellen zich voor aan de stad en hun wijk: 620 Rotterdammers, met 620 gezichten en 620 verhalen. Vanaf vandaag begint hun verkiezingscampagne. Kijk op Mijn Rotterdam wie kandidaat is in uw wijk en maak uw keuze op 16 maart!”

Wijk aan Zet
Onder de titel ‘Wijk aan Zet’ krijgt Rotterdam dit jaar 39 wijkraden van bewoners die zich inzetten om medebewoners en lokale organisaties te verbinden, plannen te maken voor hun wijk en te monitoren of de gemeente die plannen goed uitvoert. Wijkbewoners kiezen wie er in de wijkraad komt en stemmen mee welke wijkplannen de voorkeur hebben en welke bewonersinitiatieven worden gehonoreerd.

Als onderdeel van de Wijk aan Zet gaat de gemeente meer vanuit de wijk werken en samen optrekken met wijkraden, bewoners en lokale organisaties. Hiervoor worden in heel Rotterdam onder andere tientallen Wijkhubs ingericht. Wethouder Arjan van Gils (o.a. Organisatie):”De Wijk aan Zet vraagt een grote aanpassing van de gemeentelijke organisatie. We zijn hard aan het werk om daarmee een vliegende start te maken.”

Wijkraadsverkiezingen
Op Mijn Rotterdam zijn alle kandidaten voor de wijkraden te vinden met een foto en een persoonlijke tekst. Ze stellen zich voor aan de kiezer met een persoonlijk verhaal en hun wensen voor de wijk. Via de homepage kunnen geïnteresseerden hun wijk opzoeken en bekijken wie zich kandidaat hebben gesteld voor de wijkraad. De verkiezingen voor de 39 wijkraden vinden tegelijkertijd met de gemeenteraadsverkiezingen plaats op 16 maart 2022.

Meebeslissen op Mijn Rotterdam
Met de presentatie van alle kandidaat-wijkraadsleden is vandaag ook Mijn Rotterdam in de hele stad live gegaan. Mijn Rotterdam is hét digitale platform waarop bewoners na de verkiezingen kunnen meepraten en meebeslissen over plannen voor hun wijk. Ook kunnen bewoners op deze website vanaf 17 maart bewonersinitiatieven indienen. Wijkbewoners kunnen vervolgens kiezen welke van die initiatieven budget krijgen en werkelijkheid worden. Meer weten over Mijn Rotterdam? Bekijk dit filmpje.

Meer informatie
Over de verkiezingen: www.rotterdam.nl/verkiezingen
Over de wijkraden: www.rotterdam.nl/wijkraden
Over de Wijk aan Zet: www.rotterdam.nl/wijkaanzet

Afbeeldingen

  • De wethouders Van Gils en Vermeij (r) rollen de groene loper uit. Foto: Eric Fecken