Direct naar de content

Campagne Sander & de Hartenjagers van start

Deze week is de campagne Sander & de Hartenjagers gestart. Wethouder Richard Moti trapte de campagne af tijdens een online evenement samen met televisiemakers Sander de Kramer en Jörgen Raymann. Werkgeversservicepunt (WSP) Rijnmond wil met dit initiatief nog meer werkgevers met een sociaal hart bereiken. Om de kloof tussen vraag en aanbod te dichten en om nóg meer talentvolle Rotterdammers een volwaardige plek op de arbeidsmarkt aan te bieden. Zodat iedereen die wil en kan, werk vindt in de regio Rijnmond.

Focus 50+
Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt staan nog steeds veel 50+’ers aan de zijlijn. Speciaal voor deze doelgroep gaat Jörgen Raymann als hartenjager aan de slag. Hij gaat de vooroordelen die sommige werkgevers over 50+’ers hebben doorbreken en juist de kwaliteiten van vijftigplussers benadrukken. “Ze zijn stabiel, loyaal, meedenkend, en kunnen goed relativeren. Door jarenlange kennis en ervaring weten 50+’ers het beste uit teams te halen en zijn ze waardevolle coaches voor jongere collega’s. Ik ga praktijkervaringen ophalen bij werkgevers die 50+’ers in dienst hebben”, aldus Jörgen.

Activiteiten
Ook worden er activiteiten georganiseerd om werkzoekende 50+’ers aan werkgevers te koppelen, waaronder belacties, een blind date-ontbijt en een talentenjacht. Wethouder Moti (o.a. Werk en Inkomen): “Het aantal vacatures blijft groeien, maar voor een aantal mensen is de afstand naar werk nog steeds groot. Bijvoorbeeld voor mensen die langere tijd niet gewerkt hebben, een fysieke beperking of een chronische ziekte hebben. Ook voor 50+’ers kan het lastig zijn om aan een passende baan te komen. Terwijl werk hebben zo belangrijk is, het vergroot het gevoel van eigenwaarde en draagt bij aan een beter leven. Daarom is het geweldig dat de 100 van Sander wordt voortgezet met Sander & de Hartenjagers.”

Vervolg op de 100 van Sander
Vorig jaar ging Sander de Kramer de uitdaging aan om minimaal 100 werkgevers met een sociaal hart te vinden. Deze campagne, de 100 van Sander, leverde maar liefst 116 werkgevers op. Meer dan 1.300 werkzoekenden vonden een baan. Maar er zijn nog altijd teveel werkzoekenden in de regio. Daarom zet WSP Rijnmond ‘hartenjagers’ in die op pad gaan om werkgevers en werknemers aan elkaar te koppelen.

Voor meer informatie:https://wsprijnmond.nl

Afbeeldingen