Direct naar de content

Burgemeester Aboutaleb ontvangt Oekraïense staatsonderscheiding voor Rotterdamse hulp

Order of Merit III degree, toegekend door president Zelensky

Woensdag 13 september heeft burgemeester Aboutaleb een staatsonderscheiding ontvangen uit handen van de Oekraïense ambassadeur in Nederland, de heer Oleksandr Karasevych. Hij krijgt de award voor de veilige opvang en hulp die Rotterdam en de regiogemeenten hebben geboden aan Oekraïners en voor de inspanningen die de stad levert bij de wederopbouw van Oekraïne.

Burgemeester Aboutaleb: “het is een eer om deze Oekraïense onderscheiding in ontvangst te nemen namens het gemeentebestuur, de burgemeesters in de regio en de stad. Ik draag hem op aan iedereen die mee heeft geholpen om de Oekraïense vluchtelingen een veilig heenkomen te bieden, en aan iedereen die in Rotterdam klaarstaat om bij te dragen aan de wederopbouw van Oekraïne.”

Op 31 augustus verbleven in Rotterdam 1241 Oekraïense vluchtelingen in gemeentelijke opvanglocaties en 1167 in de particuliere opvang. De kinderen gaan naar school, de volwassenen krijgen zorg en ondersteuning als dat nodig is. Voor de wederopbouw van Oekraïne focust Rotterdam zich op de havensteden in het Zuiden van Oekraïne. Rotterdam trekt hierin samen op met het Havenbedrijf Rotterdam NV en water- en stedenbouwkundige partijen.

Order of Merit

De Order of Merit III Class is een officiële staatsonderscheiding van Oekraïne, uitgereikt als erkenning voor uitmuntende verdiensten voor het land en de bevolking. De award werd begin dit jaar toegekend aan burgemeester Aboutaleb door president Zelensky. De tekst van het decreet luidt: DECREE OF THE PRESIDENT OF UKRAINE No.752/2022 On awarding the state awards of Ukraine. For a significant personal contribution to the strengthening of interstate cooperation, support of the state sovereignty and territorial integrity of Ukraine, popularization of the Ukrainian state in the world, I decree: To award the Order of Merit, III Class to ABOUTALEB Ahmed, Mayor of the city of Rotterdam, Kingdom of the Netherlands.

Afbeeldingen

  • Burgemeester Ahmed Aboutaleb ontvangt van de nieuwe Oekraïense ambassadeur, Oleksandr Karasevych, de ‘Order of Merit III degree’. Foto Gemeente Rotterdam / Bart Hoogveld.
    Burgemeester Ahmed Aboutaleb ontvangt van de nieuwe Oekraïense ambassadeur, Oleksandr Karasevych, de ‘Order of Merit III degree’. Foto Gemeente Rotterdam / Bart Hoogveld

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lisette van Bale, bestuursvoorlichter burgemeester Ahmed Aboutaleb, 06 – 283 627 17 of lm.vanbale@rotterdam.nl