Direct naar de content

Burgemeester Aboutaleb naar World Cities Summit in Singapore

Van 9 tot en met 13 juli brengt burgemeester Ahmed Aboutaleb een werkbezoek aan Singapore. In die week vindt het World Cities Summit (WCS) plaats over de kansen en risico’s van klimaatverandering, digitalisering, de nieuwe economie en globalisering. Tijdens het WCS Mayors Forum spreekt burgemeester Aboutaleb met 120 collega’s over de grootste uitdagingen voor steden wereldwijd. Verder bezoekt hij met nationaal watergezant Henk Ovink de International Water Week.

Om als stad te kunnen profiteren van wereldwijde trends zijn “21st century skills” essentieel. In WCS Mayors Forum op 10 juli zal burgemeester Aboutaleb het nationaal programma Rotterdam-Zuid toelichten waarin de bewoners (gezinnen) en met name talentontwikkeling van jongeren centraal staat. Op 12 juli spreekt burgemeester Aboutaleb tijdens een thematische sessie van WCS over de WIJ-samenleving.

International Water Week
Samen met de nationale water gezant Henk Ovink, bezoekt burgemeester Aboutaleb het Nederlandse paviljoen op de International Water Week in Singapore, waar Nederlandse bedrijven laten zien hoe steden om kunnen gaan met de gevolgen van klimaatverandering. Creatieve oplossingen in Rotterdam, zoals bouwen op water, regenopvang in parkeergarages en waterpleinen zijn bruikbaar voor deltasteden wereldwijd.

Singapore
Singapore is klein en heeft geen grondstoffen. De stadstaat ligt strategisch op een kruising van zeewegen en heeft de ambitie om als economische springplank te dienen voor initiatieven in de regio. Singapore is in de laatste jaren uitgegroeid tot een global hub, een distinctive global city. Het afgelopen jaar hebben verschillende delegaties uit Singapore een bezoek aan Rotterdam gebracht. Nederland heeft goede, intensieve betrekkingen met Singapore die vooral gericht zijn op economische samenwerking en innovatie.


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, 06- 53 28 48 13 of l.dejong@rotterdam.nl