Direct naar de content

Burgemeester Aboutaleb naar World Cities Summit in Singapore

Van 7 tot en met 11 juli brengt burgemeester Ahmed Aboutaleb een werkbezoek aan Singapore. In die week vindt het World Cities Summit (WCS) plaats over duurzame steden. Tijdens het WCS Mayors Forum spreekt burgemeester Aboutaleb met 120 collega’s over de grootste uitdagingen voor steden wereldwijd.

Een duurzame, eerlijke economie is een belangrijke randvoorwaarde voor het behalen van veel andere doelen op het gebied van armoede, honger, gezondheid, mensenrechten en klimaat. Nederland (Rotterdam) heeft een grote reputatie op het gebied van waterbeheer, energietransitie, logistiek en infrastructuur, en wordt regelmatig gevraagd kennis en ervaring te delen.

In WCS Mayors Forum op zondag 8 juli geeft burgemeester Aboutaleb een presentatie over alternatieve financieringsvormen van (infrastructurele) bouwprojecten. Verder staan in Singapore ontmoetingen gepland met de Singaporese ministers van nationale ontwikkeling, van binnenlandse zaken en van milieu en water.

International Water Week
Dinsdag 10 juli opent burgemeester Aboutaleb het Holland Paviljoen op de Expo van de Singapore International Water Week, waar Nederlandse bedrijven in de watersector laten zien hoe steden om kunnen gaan met de gevolgen van klimaatverandering. Creatieve oplossingen in Rotterdam, zoals bouwen op water, regenopvang in parkeergarages en waterpleinen zijn bruikbaar voor deltasteden wereldwijd. Dit jaar wordt ook de Voedseltuin bij de gedempte Keilehaven als Rotterdams voorbeeld gepresenteerd.

Singapore
Singapore, een kleine stadstaat aan een kruising van zeewegen in Zuidoost-Azië, is de laatste jaren uitgegroeid tot een global hub. De afgelopen jaren hebben verschillende delegaties uit Singapore een bezoek aan Rotterdam gebracht. Nederland heeft goede, intensieve betrekkingen met Singapore die vooral gericht zijn op economische samenwerking, innovatie en de haven.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, 06 – 53 28 48 13 of l.dejong@rotterdam.nl.