Direct naar de content

Burgemeester Aboutaleb naar Golfregio

Van 24 tot en met 28 maart bezoekt burgemeester Aboutaleb Abu Dhabi, Dubai en Fujairah in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). In Abu Dhabi en Dubai leidt hij een innovatiemissie met 20 ondernemers uit de water- voedsel- en energiesector die in de Golfregio zakelijke kansen willen verkennen of hun activiteiten willen starten of uitbreiden. Op het programma staan, naast ontmoetingen met diverse autoriteiten en instanties, ook werkbezoeken aan Nederlandse en Emirati-ondernemingen in de Golfstaten.

In het Emiraat Fujairah bezoekt burgemeester Aboutaleb als voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) samenwerkingsprojecten op het gebied van duurzame ontwikkeling van het haven- en industriegebied waarbij de Veiligheidsregio is betrokken.

Duurzaam
Net zoals Nederland geven de Emiraten prioriteit aan verduurzaming van de water- voedsel- en energieketen met bijvoorbeeld ontzouting van zeewater, zonne-energie en vertical farming. Het doel van de missie is dan ook het uitwisselen van ervaringen en samenwerking tussen bedrijven uit beide landen. Water, voedsel en energie is ook het thema van de Nederlandse deelname aan de wereldtentoonstelling: Dubai EXPO2020.

Handelsbetrekkingen
De handelsmissie wordt georganiseerd door Rotterdam Partners, ScaleUpDelta en de RVO (rijksdienst voor ondernemend Nederland) in samenwerking met de Nederlandse ambassade en het consulaat-generaal in de regio. Naast netwerkevents staan bezoeken op het programma aan de Dubai Electricity and Water Authority (DEWA), de Dubai Chamber of Commerce en de organisatie van de Dubai Expo in 2020. In Dubai zijn meer dan 250 Nederlandse bedrijven gevestigd. De export naar de Golfregio bedraagt meer dan 11 miljard euro per jaar.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, 06 – 51 26 63 15 of c.verhulp@rotterdam.nl