Direct naar de content

Burgemeester Aboutaleb met innovatiemissie naar New York

Van 8 tot en met 10 mei leidt burgemeester Aboutaleb een innovatiemissie met bedrijven en organisaties uit Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam naar de Smart Cities conferentie in New York. Tijdens het driedaagse programma zijn wereldwijde innovatieprojecten te zien op het gebied van fysieke en digitale infrastructuur, gezondheid, onderwijs, duurzaamheid, veiligheid en mobiliteit.

Voor de Nederlandse delegatie ligt de nadruk op duurzaam bouwen en duurzame stedelijke ontwikkeling. Centraal staat het delen van kennis en ervaring en het verkennen van zakelijke kansen in de Verenigde Staten en met andere belangstellende partners. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft een programma uitgewerkt voor de Nederlandse delegatie op het terrein van Circular Building & Urban Development en Smart & Green Mobility.

Burgemeester Aboutaleb: “Nederlandse steden als Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam staan wereldwijd op de kaart als grensverleggend en innovatief. Door kennis te delen en samenwerkingsverbanden op te zetten, doet Nederland op het hoogste niveau mee en dat opent deuren voor het bedrijfsleven”.

Naast delegatieleider is burgemeester Aboutaleb keynote speaker tijdens het Global Mayors Forum van de conferentie. Tijdens zijn verblijf in New York brengt hij ook een werkbezoek aan de New York Police Department samen met politiechef Frank Paauw. Bij de Verenigde Naties staan afspraken gepland met enkele diplomaten en adviseurs.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maarten Molenbeek, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 22 66 19 17 of me.molenbeek@rotterdam.nl.