Direct naar de content

Burgemeester Aboutaleb in Jakarta

Burgemeester Aboutaleb is vrijdag 26 augustus vertrokken voor een werkbezoek aan Jakarta in Indonesië. Aanleiding voor de reis is de U20 Mayors Summit deze week. Deze jaarlijkse summit gaat vooraf aan de Urban 20 (U20), een netwerk van grote steden. Doel van de U20 is advies uitbrengen aan de G20 (19 landen en de Europese Unie). Indonesië is dit jaar voorzitter van de G20-top op Bali in november.

Tijdens de U20 spreekt burgemeester Aboutaleb tijdens verschillende vergaderingen, waaronder een paneldiscussie van de Wereldbank over (groene) stadsvernieuwing. Daarnaast bezoekt hij Jakarta zelf. Sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw werkt Rotterdam samen met Jakarta, vooral op het gebied van watermanagement. Regelmatig worden er wederzijds werkbezoeken georganiseerd: vorige maand bezocht de vicegouverneur van Jakarta Rotterdam.

Deze week ontmoet burgemeester Aboutaleb gouverneur Anies Baswedan om te praten over watermanagement. Een concreet voorbeeld van kennisdeling en samenwerking met Jakarta is de Dutch Training & Exposure Programme (DUTEP) waarin medewerkers van de hoofdstedelijke regio Jakarta stagelopen in Rotterdam. De gouverneur van Jakarta heeft eind 2019 een ‘challenge’ uitgeschreven voor DUTEP-alumni om hun in Rotterdam opgedane ervaringen te vertalen naar mogelijke projecten in Jakarta. Burgemeester Aboutaleb bezoekt op vrijdag enkele van deze projecten. Zaterdagavond 3 september is hij weer terug in Nederland.

Afbeeldingen

  • Urban 20 mayors summit in Jakarta