Direct naar de content

Buggy’s te leen in Rotterdamse fietsenstallingen

Gebruikers van de gemeentelijke fietsenstallingen aan de Blaak, Meent en Coolsingel kunnen vanaf 6 april gratis een buggy lenen. De buggy’s zijn bedoeld voor ouders die fietsend naar het centrum komen en met de buggy hun kindje kunnen vervoeren tijdens het winkelen.

“We maken onze stad op deze manier nog aantrekkelijker voor fietsers”, aldus wethouder Pex Langenberg (o.a. mobiliteit en duurzaamheid). “Dit past binnen ons streven om een echte fietsstad te worden. Niet voor niets gaan we met 30 actiepunten uit ons fietsplan zorgen voor meer ruimte, comfort en gemak voor de fietsers. We hopen dat zo steeds meer mensen de fiets pakken en de auto laten staan, want dat draagt bij aan een gezondere lucht.”

Makkelijk
Zelf een kinderwagen meezeulen op de fiets is dus niet langer nodig. En omdat de auto kan blijven staan, scheelt dat weer parkeerkosten. Als de leenbuggy’s in een behoefte blijken te voorzien, dan wordt het aantal uitgebreid.

ID-bewijs
In de fietsenstallingen aan de Blaak en de Meent komen vier leenbuggy’s en in de stalling op de hoek Coolsingel / Westblaak twee. Mensen die hun fiets hier stallen, krijgen de buggy op vertoon van hun ID-bewijs (paspoort of identiteitskaart) mee.

Reserveren van de buggy kan op de dag zelf, door te bellen naar:
– fietsenstalling Meent: 010- 413 93 08
– fietsenstalling Blaak: 010- 267 83 99
– fietsenstalling Coolsingel: 010- 267 26 13.
Bellen kan tijdens winkel openingstijden: op maandag t/m donderdag van 07:30 – 20:00 uur, op vrijdag van 07:30 – 21:00 uur, op zaterdag van 07.30 – 20.00 uur en op zondag van 10:30 – 18:00 uur.

Fietscommunity
Op de online fietscommunity fietsfan010 bouwen bewoners, toeristen, ondernemers, gemeente, de fietsbranche, en iedereen die iets heeft met fiets aan fietsstad Rotterdam. Zij ontmoeten elkaar op fietsfan010 – website en social media – en wisselen tips, ideeën en nieuws uit over fietsen in en rond de stad. Ook kunnen fietsers meedenken met de uitvoering van de actiepunten uit het fietsplan 2016-2018 ‘Fietsen heeft voorrang’.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, 06 – 22 04 96 57 of amj.feiner@rotterdam.nl  

Klik hier voor beeld van de bestickerde buggy