Direct naar de content

Buddy Project helpt 85 jongeren aan een baan

Door jongeren twee maanden intensief te begeleiden, willen de gemeente Rotterdam, Randstad en Unique de komende maanden 85 jongeren aan werk helpen. Hiervoor tekenden zij vandaag een overeenkomst. Het zogenoemde Buddy Project vindt plaats in het kader van het regionale project Aanpak Jeugdwerkloosheid. De eerste jongere is inmiddels succesvol geplaatst.

Het doel van het Buddy Project is om zoveel mogelijk jongeren via Randstad en Unique te helpen aan betaald werk. Elke dag dat de jongere werkt, levert werkervaring op, zelfvertrouwen en een rijker CV. De intentie is dat Randstad 55 en Unique 30 jongeren voor april 2015 naar werk begeleiden.

Wethouder Maarten Struijvenberg(werkgelegenheid en economie)is enthousiast: “Dit is een mooi traject waarbij we in goede samenwerking met grote uitzendbureaus werken aan het terugdringen van jeugdwerkloosheid in de stad. We zijn nog niet eens begonnen en de eerste jongere kan al aan de slag bij een bedrijf.”

Intensieve begeleiding
Werner Klaassen, Regiodirecteur Randstad Zuid-West Nederland: “De samenwerking met de gemeente Rotterdam sluit naadloos aan op het programma Jeugd op Zoek waarmee we recent landelijk meer dan 10.000 jongeren op weg hebben geholpen naar werk. Gedurende het programma hebben jongeren zelf aangegeven dat intensieve begeleiding, bijvoorbeeld in het opstellen van een goed CV hen wel degelijk verder helpt. Die ervaring en kennis zetten we ook nu weer in.”

In het Buddy Project worden jongeren gekoppeld aan een intercedent, een ‘buddy’. Deze buddy wordt verantwoordelijk voor het begeleiden en plaatsen van de jongere op de arbeidsmarkt. Om dit zo goed mogelijk te laten verlopen, ondersteunt de buddy zijn of haar jongere op verschillende manieren, om hen zo goed mogelijk voor te bereiden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van een goed CV, het organiseren van een sollicitatietraining en het geven van tips en trucs.

Regio Rijnmond
Het Buddy Project heeft een lokaal karakter: ruim vijftien vestigingen van Randstad en Unique in de regio Rijnmond doen mee. Naast Rotterdam zijn dit Ridderkerk, Vlaardingen, Ridderkerk, Barendrecht, Vlaardingen, Schiedam, Oud-Beijerland, Hellevoetsluis, Krimpen aan den IJssel en Spijkenisse. De gemeente waar de deelnemende vestiging is gevestigd, selecteert de jongeren. Het Buddy Project is intensief en duurt maximaal twee maanden. Mochten de jongeren binnen deze twee maanden, ondanks de intensieve begeleiding, niet aan de slag kunnen, gaat de begeleiding en ondersteuning over naar de gemeente.

Loes Dingemans, operationeel directeur van Unique: “Wij zijn erg blij dat we een mooie rol gaan spelen binnen dit project om de jeugdwerkeloosheid terug te dringen. En niet via ingewikkelde processen en plannen, maar door middel van een Unique hands-on oplossing. Buiten het feit dat we graag zien dat jongeren kunnen starten met een leuke baan, vinden wij het ook erg waardevol dat jongeren voldoende bagage meekrijgen en sollicitatie-ervaring opdoen. Daar heb zij immers hun hele leven wat aan.”


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Maarten Molenbeek, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, 06 – 22 66 19 17 of me.molenbeek@rotterdam.nl 
Lisanne van der Drift, communicatieadviseur Unique, 06 – 57 55 29 86 of lisanne@marcommit.nl 
Melvin Voskuijl, communicatieadviseur Randstad, 06 – 27 05 74 30 of  m.voskuijl@bijlpr.nl
.