Direct naar de content

Bouwrecord: 3750 huizen erbij in 2017

Met de start van De Groene Kaap op Katendrecht, stijgt de bouwproductie in heel 2017 tot 3750 woningen. Wethouder Simons van stedelijke ontwikkeling is trots op de cijfers: "Het aantal huizen waarvan de bouw dit jaar start is het hoogst in 17 jaar. Dat zie je ook, want als je in de stad kijkt zie je overal hijskranen. Na jaren van crisis voegen we weer veel mooie huizen toe aan de stad.”

Daktuin
Met de start van De Groene Kaap op maandag 27 november, komen er 450 woningen bij. 360 huurappartementen en 90 koophuizen. De grote variatie aan woningen maakt het project aantrekkelijk voor verschillende groepen, zoals gezinnen. Simons: “De Groene Kaap krijgt een daktuin. Het wordt een groene plek in de stad waar je niet alleen mooi woont, maar waar het ook leuk is om te verblijven". De daktuin is voor iedereen toegankelijk en wordt 's avonds afgesloten.

Ruimte voor gezinnen
Meer gezinnen in de stad is een belangrijke wens van het college. De bouw van de Groene Kaap helpt daarbij, omdat het mooie woonruimte toevoegt voor gezinnen. Dat is een van de onderdelen van het programma Kansrijke wijken. Het programma wordt uitgevoerd om meer gezinnen met sterke schouders naar de 9 wijken rondom het centrum te trekken. In Katendrecht, Kop van Zuid Entrepot, Lloydpier, Nieuwe Westen, Middelland, Liskwartier, Oude Noorden, Nieuw Crooswijk en West Kralingen moest het gemiddeld aandeel draagkrachtige gezinnen stijgen van 6,8% in 2014 naar 7,5% in 2018.
Mede door het programma Kansrijke Wijken is dat uitgekomen op 8,5%, ruim boven het gestelde doel.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Simons, 06 – 41 31 65 67 of t.breimer@rotterdam.nl