Direct naar de content

Bouwproductie Rotterdam op niveau van voor de crisis

In de gemeente Rotterdam wordt op veel plekken gebouwd en dat is te merken aan het aantal bouwkranen in de stad. Ook de cijfers over de bouwproductie zijn duidelijk: in 2017 startte tot en met 25 oktober de bouw van 3029 huizen.

Het aantal van 3029 wordt gehaald met het bouwproject 010XL van Stebru op de hoek van de Brielselaan en Hellevoetstraat. Wethouder Simons verrichtte deze week de starthandeling en trakteerde de toekomstige bewoners op taart. “010XL is met 8 herenhuizen en 7 appartementen niet een heel groot bouwproject zoals de Bananenstraat dat ook deze week is gestart. Het is wel een voorbeeld van bouwen voor kwaliteit in de stad. We bouwen op kleine stukjes ruimte en zorgen er dan voor dat het mooie, goede huizen zijn die ook voor de toekomst bijdragen aan leefbare wijken.”

Records
Door de economische crisis viel de bouwproductie in Rotterdam de laatste jaren tegen. Veel bouwprojecten kwamen in die tijd niet rond en projecten kwamen niet verder dan de tekentafel. Die dip in de bouwproductie wordt nu opgevolgd door een piek.
Het toppunt van de bouw lag voor de crisis in 2007 op bijna 3500 huizen. Met 3029 huizen in oktober en de plannen van de rest van het jaar, zou dat record dit jaar gebroken kunnen worden. Het is nog te vroeg om de voorspelling voor heel 2017 te maken, omdat het van een paar projecten nog onzeker is of ze starten.

Het is een belangrijke doelstelling uit de Woonvisie om niet alleen meer woningen te bouwen, maar ook kwaliteit en diversiteit in het aanbod van woningen te brengen. Dat gebeurt met projecten zoals 010XL en het project in de Bananenstraat.

Via de website http://www.woneninrotterdam.nl is een goed overzicht van bouwprojecten die dit jaar in de stad gestart zijn.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Simons, 06 – 41 31 65 67 of t.breimer@rotterdam.nl