Direct naar de content

Bouw van de woontoren The Muse gestart

94 koopappartementen in het Maritiem District

Met de komst van woontoren ‘The Muse’ krijgt het Maritiem District van Rotterdam er 94 koopappartementen bij. De bouw ging gisteren van start met het storten van het eerste beton door wethouder Ronald Schneider van de gemeente Rotterdam en André de Jong, projectdirecteur van ontwikkelaar Wilma Wonen.

“Vandaag precies een jaar geleden sloot de gemeente Rotterdam met ontwikkelaar Wilma Wonen het contract voor de bouw van The Muse. Nu start de bouw ook echt. Dit is een mooie stap in de verdere ontwikkeling van wonen in het Maritiem District”, zegt de Rotterdamse wethouder Schneider (stedelijke ontwikkeling). “The Muse is een mooi voorbeeld van luxer wonen in de stad. Rotterdammers die een mooier of groter huis willen, hoeven de stad niet meer uit.”

The Muse
Woontoren The Muse aan de Wijnhaven bestaat uit 94 middeldure en dure koopappartementen, een parkeergarage en ruimte voor bedrijven, winkels en horeca. The Muse is ontworpen door Barcode Architects uit Rotterdam.

Populair
Wonen in Rotterdam is populair: alle 94 appartementen zijn al verkocht. Naast The Muse ontwikkelt Wilma Wonen een tweede woontoren, met nog eens circa 100 luxe en ruime appartementen. Naar verwachting start de verkoop daarvan in 2018.

Maritiem District
Het Maritiem District ontwikkelt snel. Recreatie op en rond het water maken het een aantrekkelijk gebied. Een groter aanbod van appartementen in dit gebied past bij de wens van het stadsbestuur om meer en goede woonruimte te creëren in de binnenstad.
 


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Schneider, 06 – 41 31 65 67 of t.breimer@rotterdam.nl