Direct naar de content

Bouw van 250 woningen in Parkstad

Syntrus Achmea en Stevast Baas & Groen winnen tender

In de Rotterdamse wijk Parkstad komen 250 koop- en huurwoningen. Stevast Baas & Groen en Syntrus Achmea Real Estate & Finance hebben gezamenlijk een tender gewonnen voor de ontwikkeling van “Het Remisehof”, tussen de Kop van Zuid en de Afrikaanderwijk. De architect van het plan is Powerhouse Company en Dura Vermeer Bouw Zuid West is als bouwer en mededrager bij het proces betrokken.

De 250 koop- en huurwoningen komen op de bouwkavels H en K van Parkstad  en worden ontwikkeld door Stevast Baas & Groen, die ook de verkoop van 113 koopwoningen verzorgt. Syntrus Achmea RE&F verwerft 137 vrije sector huurwoningen voor het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF), waarin meerdere pensioenfondsen participeren.

De woningen kennen een diversiteit in grootte, indeling en prijs. Dit maakt het Remisehof aantrekkelijk voor verschillende inkomensgroepen. Enerzijds kunnen bewoners uit de Afrikaanderwijk een volgende stap maken in hun wooncarrière, anderzijds wordt met comfort en gemak een doelgroep aangetrokken die een koopkrachtige impuls geeft aan de Afrikaanderwijk. Inwoners kunnen elkaar ontmoeten in collectieve binnentuinen en in een autoluwe binnenstraat.

Verbinding
Volgens wethouder Ronald Schneider van Stedelijke Ontwikkeling en Integratie is de nieuwbouw belangrijk voor Zuid, maar ook voor Rotterdam.  “Er is veel vraag naar middeldure woningen in de stad. Roterdam is een gewilde stad om in te wonen. De vraag overtreft dan ook ruim het aanbod op dit moment. Eerder deze week werd bekend dat de Marconitorens worden verbouwd tot ruim 800 huurwoningen, hoofdzakelijk in de vrije sector. En nu wordt ook met deze bouwplannen in Parkstad goed ingespeeld op deze vraag,” aldus de wethouder.

Planning
De bouw van de eerste woningen begint in 2018. De oplevering wordt eind 2019, begin 2020 verwacht. De huurtarieven worden bekendgemaakt bij de start van de verhuur, een half jaar voor de oplevering.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Edwin Cornelisse, bestuursvoorlichter wethouder Schneider, 06 – 10 06 47 79 of e.cornelisse@rotterdam.nl