Direct naar de content

Bouw 450 woningen bij entree Katendrecht

Project Groene Kaap krijgt hoven en daktuinen die met elkaar worden verbonden

In het entreegebied van Katendrecht worden volgend jaar gestart met de bouw van 450 woningen in het project De Groene Kaap: een groen woonconcept waarin stad en natuur samenkomen. Ontwikkelaar Stebru en de gemeente Rotterdam hebben woensdag tijdens de Provada vastgoedbeurs hun handtekening gezet onder de ontwikkelovereenkomst.

Het nieuwbouwproject aan de Maashavenstraat bestaat uit vier woonblokken van 4 tot 8 lagen. De vier woontorens worden via hoven en daktuinen met elkaar verbonden tot een doorgaande route. Via een gastvrije entree kunnen bewoners en bezoekers hun wandeling door het complex starten. Het glooiende binnenterrein wordt een volwaardige verblijfruimte met bomen.

Een leven lang
De Groene Kaap is een thuis voor Rotterdammers van alle leeftijden. Het woonprogramma van 450 huur- en koopwoningen in het midden en hoger segment is divers en voorziet in de behoefte van een gevarieerd stedelijk publiek. Wat dit project onder meer bijzonder maakt is het grote aantal grondgebonden eengezinswoningen naast de appartementen vanaf 50m². Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om wooncarrière te maken in het complex of als familie dicht bij elkaar te wonen.
In de onderste bouwlaag komen commerciële functies die het woonprogramma ondersteunen zoals horeca of kinderopvang. De Groene Kaap wordt door ontwikkelaar Stebru in een bouwstroom gerealiseerd. De start bouw is gepland in het 2e kwartaal van 2017 en de laatste nieuwe bewoners kunnen naar verwachting in 2020 hun intrek nemen.

Transformatie Katendrecht
Het roemruchte Katendrecht maakt sinds 2000 een ware metamorfose door. Een grootscheepse ruimtelijke en economische herontwikkeling van havengebied naar woon- en werkgebied richt zich op het aantrekken van nieuwe bewoners, ondernemers en bezoekers. De toevoeging van woningen en daarmee de verdere verdichting van Katendrecht komt ten goede aan de economische dynamiek en levendigheid van het gebied. De transformatie richtte zich in de eerste jaren vooral op het gebied rond het Deliplein. De komende jaren gaan de grootste ontwikkeling plaatsvinden in het zogenoemde ‘polsgebied’: de toegant tot Katendrecht. Hiermee wordt meteen een verbinding gemaakt met de Afrikaanderwijk en de andere wijken van Rotterdam Zuid.


Noot voor de redactie:

Wilt u meer informatie over de ontwikkeling van de Groene Kaap of hogere resolutiebestanden ontvangen van de bijgesloten beelden? Neemt u dan contact op met Paul Vernooy van Stebru via p.vernooy@stebru.nl of 06 54271174.

Wilt u meer informatie over de transformatie van Katendrecht en het woonbeleid van de gemeente Rotterdam? Neemt u dan contact op met Edwin Cornelisse, woordvoerder van wethouder Schneider via e.cornelisse@rotterdam.nl of 06 10064779.