Direct naar de content

Boomverzorgers en kinderen kunnen de boom in!

Nationale kampioenschappen voor boomverzorgers in Rotterdam

Het Park bij de Euromast in Rotterdam is vrijdag 19 en zaterdag 20 mei het toneel voor de Nationale Kampioenschappen voor boomverzorgers. Professionals uit het hele land gaan de strijd aan om de beste boomklimmer van Nederland te worden. Kinderen die de kunst van het boomklimmen willen afkijken kunnen onder begeleiding de boom in.

Het Nationale kampioenschap boomklimmen
Op vrijdag 19 mei tussen 8.00 en 17.00 uur vinden de voorrondes van het kampioenschap voor professionals plaats. Boomverzorgers uit het hele land laten hun klimkunsten zien tijdens verschillende onderdelen; de ‘speedclimb’, waarbij de deelnemers zo snel mogelijk via een parcours tot bovenin de boom moeten klimmen en de ‘workclimb’, waarbij zij allerlei opdrachten in de boom doen
Zaterdag 20 mei is in de ochtend de hoogwerker competitie en vanaf 13.00 uur is de beslissende finale. De prijsuitreiking is om 17.00 uur.

Alle wedstrijden gaan over bomen, boomveiligheid en -bescherming en het delen en meten van kennis en kunde. De winnaar van het NK mag naar het Wereld Kampioenschap in de Verenigde Staten. De beste vijf worden afgevaardigd naar het Europees Kampioenschap.
Meer informatie staat op www.kpb-isa.nl/index.php/kampioenschappen/wedstrijdonderdelen en rotterdam.nl/evenementen/boomklimmen.

Kinderen de boom in
Kinderen van 5 tot 15 jaar kunnen op vrijdag en zaterdag onder deskundige begeleiding een kinderklimboom in. Via een tokkelbaan gaan ze weer naar beneden. Scholen en BSO’s zijn hiervoor vrijdag welkom.
Voor tieners is er zaterdagochtend vanaf 10.00 uur een competitie met boomklimmen en stammen stapelen.
De Kring Praktiserende Boomverzorgers (kpb-isa.nl) organiseert dit evenement in samenwerking met de gemeente Rotterdam (rotterdam.nl/groen). Locatie is het Park bij de Euromast aan de Baden Powelllaan in Rotterdam.


Noot voor de redactie:

Pers is van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn. Het is mogelijk om klimmend of met een hoogwerker het evenement van bovenaf te verslaan.
Voor meer informatie over het evenement kunt u contact opnemen met Willem de Feijter, organisatie Nationale Kampioenschappen Boomverzorgers, 06 – 241 644 80. Of met de gemeente Rotterdam, Brigitte Moratis, persvoorlichter Stadsbeheer,
010 – 267 61 24 of ba.moratis@rotterdam.nl.