Direct naar de content

Boerengatbrug krijgt nieuw wegdek

De Boerengatbrug aan de Maasboulevard (tussen Tropicana en het Havenziekenhuis) krijgt een nieuw wegdek. De brug is daarom vanaf maandag 28 april (na de ochtendspits) tot en met vrijdag 30 mei 2014 dag en nacht afgesloten voor wegverkeer. De werktijden zijn maandag tot en met zaterdag van 7.00 tot 17.00 uur.

Omleidingroutes
Op de A16 en A20 wordt het verkeer omgeleid zodat de Maasboulevard wordt ontlast. Ook in de stad gelden omleidingen, die met gele borden worden aangegeven. Het Havenziekenhuis blijft bereikbaar. Fietsers en voetgangers kunnen via de zuidzijde (aan de Maaskant) gebruik blijven maken van het fiets- en voetpad op de Boerengatbrug. Voor het scheepvaartverkeer gelden op bepaalde dagen tijdens het werk stremmingen.

Werkzaamheden
Het vervangen van het wegdek gebeurt door middel van het stralen, frezen en het aanbrengen van een nieuwe laag. Het asfalt aan weerzijden van de brug wordt ook vernieuwd. De stootplaten en voegovergangen worden vervangen. Dat moet leiden tot een vermindering van het bonkende geluid dat auto’s nu nog veroorzaken. De leuningen en slagboomkasten van de brug krijgen een nieuwe verflaag.

Informatie
Meer informatie: www.rotterdam.nl/boerengatbrug.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Paul van der Weijden, communicatie gemeente Rotterdam, email pf.vanderweijden@rotterdam.nl tel. 06 – 22 02 68 23, meer informatie is verkrijgbaar via www.rotterdam.nl/boerengatbrug.