Direct naar de content

Binnen een half uur opgeladen

Eerste snellaadstation voor elektrische auto's in centrum Rotterdam

Het fijnmazige netwerk van laadpunten voor elektrische rijders in Rotterdam is vandaag uitgebreid met een speciaal snellaadstation midden in het centrum. In een zijstraat van het Hofplein, aan de Couwenburg, kunnen elektrisch rijders vanaf vandaag terecht om in minder dan een half uur de auto weer geheel op te laden.

De gemeente Rotterdam stimuleert elektrisch rijden en is een van de koplopers, in Nederland en Europa. Elektrisch rijden levert geen uitstoot van schadelijke stoffen en is daarmee goed voor de luchtkwaliteit in de stad. Voor particuliere rijders is het snellaadstation een aanwinst op het reeds dichte netwerk in Rotterdam van al meer dan 1.000 reguliere laadpunten. Ook voor de zakelijke markt is het een belangrijke uitbreiding van de faciliteiten voor elektrische voertuigen in de stad. “Dankzij de snelladers wordt ook het gebruik van elektrische taxi's en andere ‘veelrijders', zoals elektrische bestelbussen, makkelijker gemaakt. Dat helpt het vervoer in onze stad sneller schoner te maken,” aldus de Rotterdamse wethouder Pex Langenberg (mobiliteit en duurzaamheid). De plaats van het snellaadstation is zorgvuldig gekozen in overleg met onder andere de taxibranche.

Het bedrijf Allego plaatste het snellaadstation voor de gemeente aan de Couwenburg 58. “Wij geloven dat vervoer in steden als Rotterdam steeds slimmer én elektrisch wordt. Dit levert een bijdrage aan het terugdringen van ongewenste emissies", zegt Anja van Niersen, general manager van Allego. “We hebben de gemeente Rotterdam geholpen deze stap zo snel en slim mogelijk te maken door een efficiënte laadoplossing te bieden die past bij de stad.”

Het snellaadstation is een openbaar toegankelijke laadlocatie waar meerdere auto's per dag terecht kunnen om in korte tijd accu's te kunnen opladen. Het station is geschikt voor alle elektrische auto's met een snellaadfunctie en accepteert alle soorten laadpassen.

In Rotterdam zijn nu twee snelladers binnen de ring. Een derde snellaadstation volgt nog ‘op Zuid'. Op de snelwegen rondom Rotterdam zijn inmiddels al zeven snellaadstations aanwezig. Samen met het steeds uitbreidende netwerk van reguliere laadpunten, is de elektrische rijder in Rotterdam zeker van voldoende laadmogelijkheden op logische en makkelijk toegankelijke punten.

Meer over elektrisch rijden
De snelladers worden mede gerealiseerd door Life+, een project van de Europese Unie. Allego heeft de aanbesteding gewonnen die de gemeente Rotterdam begin dit jaar uitschreef. Ook stimuleert de gemeente in samenwerking met markt en andere overheden het rijden in e-bestelbussen. Ook dit zijn veelrijders in de stad. Meer informatie daarover is te vinden op www.e-bestelbus.nl.


Noot voor de redactie:

Gemeente Rotterdam
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, 06 – 22 04 96 57 of amj.feiner@rotterdam.nl

Allego
Ruud van Lieshout (Text100 Global Communications) 020 – 530 4344 of ruud.vanlieshout@text100.nl
Voor informatie over Allego zie www.allego.eu of volg Allego op Twitter voor regelmatige updates: @AllegoCharging.