Direct naar de content

Bijna 4000 deelnemers KeepItCleanDay

18 september Rotterdam Zwerfvuilvrij

Aanstaande vrijdag 18 september 2015 is het KeepitCleanDay. Deze internationale dag staat in het teken van het opruimen van zwerfvuil. Bijna 4000 Rotterdammers hebben zich opgegeven om op 100 locaties mee te helpen om de stad zwerfvuilvrij te maken. Stichtingen, scholen, verenigingen, bewonersorganisaties, Buurt Bestuurt comités, buurtpreventieteams, betrokken bewoners, kinderopvangcentra, een zorgboerderij en speeltuin doen mee. Meer dan 1500 kinderen van 17 scholen gaan Rotterdam zwerfvuilvrij maken.

Wethouder Joost Eerdmans (o.a. Buitenruimte) over de KeepItCleanDay: Vrijdag stropen we de mouwen op om Rotterdam zwerfvuilvrij te maken. Ik ben zeer benieuwd in welk gebied het meeste zwerfvuil wordt opgehaald!”

Gouden Knijper
Aan het einde van de dag wordt al het opgehaalde zwerfvuil per gebied gewogen. Het gebied met de meeste opgehaalde kilo’s zwerfvuil wint de "Gouden Knijper 2015". De gemeente zorgt bij alle aangemelde acties (www.rotterdam.nl/keepitclean010) voor voldoende materiaal zoals knijpers, bezems, vuilniszakken, hesjes en handschoenen. Vorig jaar ondersteunde de gemeente voor het eerst KeepItCleanDay. Toen deden er 1000 Rotterdammers mee.

Rotterdam zwerfvuilvrij
De gemeente Rotterdam doet er alles aan om Rotterdam schoon te maken en te houden. Hulp van de Rotterdammers is hierbij essentieel. Ten eerste door papiertjes, blikjes kauwgom en peuken in de afvalbakken te gooien en vuilniszakken in de containers te plaatsen in plaats van er naast. Maar ook door samen de bezem te pakken en te zorgen voor een schone straat en buurt. Daarom doet Rotterdam mee aan de KeepItCleanDay. De KeepItCleanDay is onderdeel van het Rotterdams Offensief tegen Zwerfvuil; Schoon Genoeg!


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie  

Programma vrijdag 18 september
13.30 uur – 14.30 uur
Anneke Strasters heeft met haar bewonersgroep Slachthuisterrein een grote schoonmaakactie met ongeveer 500 Rotterdammers opgezet. Een aantal scholen uit Kralingen-Crooswijk doen mee. Wethouder Joost Eerdmans komt het opgehaalde zwerfvuil wegen. Locatie: Koeweide.

15.00 uur – 16.00 uur 
Wethouder Joost Eerdmans gaat meehelpen bij verschillende acties in Feijenoord. Start om 15.00 uur bij het Buurt Bestuurt comité Tweebosplein. Locatie: hoek Martinus Steijnstraat/Christiaan de Wetstraat .

Om 16.30 uur wordt de winnaar van de Gouden Knijper bekend gemaakt en uitgereikt aan het winnende gebied.   

Voor meer informatie kunt u kijken op www.rotterdam.nl/keepitclean010 of contact opnemen met Maj-Britt van Raalte, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, 06-12 65 88 13 of m.vanraalte@rotterdam.nl