Direct naar de content

Bijna 10.000 kilo zwerfvuil opgehaald in Rotterdam

10.000 Rotterdammers op de been tijdens Keep It Clean Day 2016

Een spectaculair aantal van 10.000 Rotterdammers heeft vandaag bijna 10.000 kilo zwerfvuil opgeruimd tijdens Keep It Clean Day, een landelijk initiatief tegen zwerfvuil. Zo’n 5.000 leerlingen van maar liefst 37 scholen werkten, net als bewoners, (sport)verenigingen, ondernemers en ambtenaren, hard mee de stad in één dag blinkend schoon te maken. Onder andere 7.000 zwerfvuilknijpers, 1350 dozen met vuilniszakken en 6.500 schoonmaakhesjes zijn door de gemeente verspreid onder deelnemers om deze ‘opruimdag’ te ondersteunen.

Wethouder Joost Eerdmans (o.a. Buitenruimte); “Geweldig! 10.000 deelnemers is meer dan een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Dat zóveel mensen zich hebben ingezet om de stad schoon te maken en te houden, daar ben ik ontzettend trots op. Want een schone stad, is een zaak van ons allemaal!”

De Gouden Knijper
Aan het einde van de dag werd al het opgehaalde zwerfvuil gewogen. Bewoners, scholen en verenigingen in Charlois haalden meer dan 2.000 kilo op en wonnen daarmee de Gouden Knijper 2016. Gerben Wigmans, Directeur Schone Stad, reikte de Gouden Knijper uit aan Ronald Tol, voorzitter van de gebiedscommissie.

Rotterdam zwerfvuilvrij!
De gemeente ruimt jaarlijks 13.000 ton zwerfvuil op en doet er alles aan om Rotterdam schoon te maken en te houden. Hulp van de Rotterdammers is hierbij essentieel. Ten eerste door papiertjes, blikjes, kauwgom en peuken in de afvalbakken te gooien en vuilniszakken in de containers te plaatsen in plaats van er naast. Maar ook door samen de bezem te pakken en te zorgen voor een schone straat en buurt. Daarom doet Rotterdam mee aan Keep It Clean Day, als onderdeel van het Rotterdams Offensief tegen Zwerfvuil; Schoon Genoeg!

Meer informatie is te vinden op www.rotterdam.nl/keepitclean010


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Brigitte Moratis, persvoorlichter Stadsbeheer, 06 22 96 65 62 of ba.moratis@rotterdam.nl