Direct naar de content

Bianca Haans nieuw lid gebiedscommissie IJsselmonde

Gisteravond heeft Jean-Paul Andela, extern voorzitter, Bianca Haans-van Heusden als nieuw lid van de gebiedscommissie IJsselmonde geïnstalleerd. Ze werd met een warm applaus en een flinke bos bloemen door de andere commissieleden verwelkomd.

In het dagelijks leven werkt Haans als pedagogisch medewerker bij een kinderopvang in Schiebroek. In de naschoolse opvang doet zij allerlei activiteiten met kinderen tussen de vier en acht jaar, van spelletjes tot observatie. ‘Je moet altijd je handen uit de mouwen steken en het is geweldig leuk werk.’ zegt zij enthousiast.

Voor de bewoners van IJsselmonde wil zij zich graag inzetten. Dat heeft ze al eens eerder gedaan als deelraadslid in de periode van 2010 tot 2014. Na de eerste gebiedscommissieverkiezingen in 2014 kreeg zij veel voorkeurstemmen van bewoners, maar moest toen twee leden van Groenlinks en PvdA voor laten gaan. Haans vult nu de leeggevallen plek in van het teruggetreden commissielid Diana Böllermann–Rijksen.

Bianca Haans heeft er veel zin in. “Ik woon in de Beverwaard en weet goed wat er speelt. Ik ken veel mensen en heb een groot netwerk. Hoewel ik me voor alles ga inzetten, ligt mijn interessegebied vooral bij Welzijn en Buitenruimte. De komst van de nieuwe Kuip en alles wat daarbij komt kijken, krijgt mijn aandacht. Het parkeerprobleem tijdens wedstrijden is nu al groot. Daar moeten goede afspraken voor gemaakt worden. Verder hoop ik binnen de commissie een positieve en actieve bijdrage te kunnen leveren.”


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie. Bel voor meer informatie met Louise Kuijpers, gebiedsvoorlichter IJsselmonde en Hoek van Holland 06 22 60 51 77 of mail lml.kuijpers@rotterdam.nl