Direct naar de content

Beukelsbrug vijf weken dicht voor onderhoud

Op maandag 21 juli start de gemeente Rotterdam met onderhoudswerkzaamheden aan de Beukelsbrug. De werkzaamheden duren tot en met 22 augustus. De brug is gedurende deze tijd afgesloten voor het autoverkeer. Tegelijkertijd krijgt het wegdek op en rond het Aelbrechtsplein nieuw asfalt. Ook de Abraham van Stolkweg wordt tot aan justitiële inrichting De Schie opnieuw geasfalteerd.

Naar verwachting worden Aelbrechtsplein en Abraham van Stolkweg op vrijdagavond 25 juli weer opengesteld voor verkeer. Gedurende de asfalteringwerkzaamheden worden voor het bestemmingsverkeer verkeersregelaars ingezet. De busverbinding over de Abraham van Stolkweg blijft tijdens de werkzaamheden gehandhaafd, evenals de busverbinding over de Beukelsbrug en de bushalte op de brug (Horvathweg). Voetgangers en fietsers kunnen gedurende het werk gebruik blijven maken van de brug. Het parkeerterrein van Sparta is via de Spaanseweg bereikbaar.

De Beukelsbrug wordt aangepast om de verzwaring van het verkeersaanbod in de toekomst aan te kunnen. Zo wordt het draagvermogen van de landhoofden vergroot door een extra fundatiebalk aan te brengen. Daarnaast vinden er herstelwerkzaamheden plaats aan de taluds en worden ook enkele voegen vernieuwd.


Noot voor de redactie:

Meer informatie bij: Henny Prins, omgevingscommunicatie
telefoonnummer 06 – 13 19 97 20
www.rotterdam.nl/pers
| Twitter: @Stadsbeheer010