Direct naar de content

Betere voorzieningen voor amateurs en jeugdvoetballers Feyenoord

Samenwerkingsovereenkomst eerste grote stap in modernisering Sportcampus

Een volledig gemoderniseerde en multifunctionele accommodatie in het Stadionpark voor zowel de amateurtak als de jeugdvoetballers van Feyenoord. Dit is het belangrijkste doel van de samenwerkingsovereenkomst die de gemeente Rotterdam, Sportclub en BVO Feyenoord vandaag hebben gesloten.

De nieuwe accommodatie van de Sportclub en de jeugdopleiding van BVO Feyenoord verschuift naar de westzijde van de Sportcampus en gaat gaat uit vijf velden bestaan plus een veld voor pupillen en een nieuw gebouw. Dat gebouw biedt ruimte aan een kantine en faciliteiten onder andere voor verzorging voor de jeugdopleidingstak van de BVO.

Verhuizing
In de nieuwe situatie krijgen de amateurs en jeugdvoetballers van Feyenoord een ‘state-of-the-art’ accommodatie, die recht doet aan een sterke breedte- en topsportvoorziening. Betrokkenen streven er naar medio 2017 te beginnen met de bouw van de nieuwe accommodatie. De verhuizing zou dan in 2018 kunnen plaatsvinden.
Wethouder Ronald Schneider namens gemeente Rotterdam, Eric Gudde algemeen directeur BVO Feyenoord en Wim Voots voorzitter Sportclub Feyenoord tekenden de samenwerkingsovereenkomst woensdag 13 april 2016 in de boardroom van Stadion Feijenoord.

Verbetering
De betrokken partijen zijn blij met het resultaat. Volgens Feyenoords algemeen directeur Eric Gudde is sprake van een belangrijk formeel moment op weg naar verbetering van onze topsportfaciliteiten. "We zijn blij dat we na een lange voorbereidingsperiode nu dan zo ver zijn dat we echt stappen kunnen gaan zetten om een nieuwe accommodatie te realiseren die recht doet aan de ambities van de sportclub, de BVO en de stad.''
Wethouder Ronald Schneider (stedelijke ontwikkeling en integratie) onderstreept dit. ''Dit zijn de eerste duidelijk zichtbare stappen in de modernisering van de Sportcampus. Ook andere sporters, georganiseeerd en ongeorganiseerd, krijgen hier straks de ruimte. Dit gebied wordt uitnodigend voor de bewoners van Zuid, maar ook de rest van de stad om te sporten en te recreëren. Het is daarmee een belangrijke bijdrage aan onze inspanningen om onze inwoners meer te laten bewegen.''

Accomodatie
Parallel aan dit proces zijn de gemeente en de BVO ook bezig om een nieuwe accommodatie voor de eerste elftalselectie van Feyenoord te realiseren. Dit op het voormalige terrein van VV Hillesluis. Hiervoor is vanmiddag een intentieverklaring getekend door de BVO Feyenoord en de gemeente Rotterdam. De tijdschema’s van beide trajecten zullen zo veel mogelijk gelijk oplopen.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Raymond Salomon, woordvoerder Feyenoord 06 10462478, rsl@feyenoord.nl
Edwin Cornelisse, woordvoerder wethouder Schneider, 06 10064779, e.cornelisse@rotterdam.nl